ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un judecător britanic a refuzat să-i lase pe părinții unei fetițe de 8 luni să o ducă la un tratament de specialitate în Italia, informează LifeSiteNews.

Judecătorul Robert Peel a decis că este în "interesul superior" al fetiței Indi să moară în Regatul Unit, în loc să primească tratament de specialitate la Spitalul pediatric Bambino Gesù din Roma, care ar fi finanțat de guvernul italian.
 
 
Suspendarea executării, un termen juridic care împiedică Nottingham University Hospitals NHS Trust să oprească sistemul de menținere în viață a lui Indi, a expirat în același timp în care judecătorul Peel și-a publicat hotărârea. Acum a fost prelungită până mâine (vineri, 3 noiembrie) la ora 14.00.

Dean Gregory, tatăl lui Indi, și-a însărcinat imediat avocații să facă apel la această hotărâre.

În cadrul unei audieri de urgență din 31 octombrie în fața judecătorului Peel, avocații care reprezintă familia au susținut că refuzarea dreptului de a-și muta copilul ar constitui o încălcare a drepturilor lui Indi în temeiul articolului 5 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului (CEDO).

Articolul 5 din prevede că orice persoană are dreptul la libertate și la siguranța persoanei.

Un serviciu specializat de ambulanță aeriană este pregătit să colaboreze cu familia și cu medicii de la Queen's Medical Centre din Nottingham pentru a facilita transferul în Italia. Cu toate acestea, pentru a efectua transferul, serviciul de ambulanță ar trebui să efectueze o evaluare a riscurilor cu cooperarea deplină a medicilor curanți, lucru pe care aceștia au refuzat să îl facă.

Șefii spitalului au decis că este în "interesul superior" al lui Indi să moară și să nu aibă șansa de a mai primi tratament și nu se vor abate de la această poziție, în ciuda noilor dovezi medicale de specialitate, susținute de italieni, conform cărora starea lui Indi poate fi tratată.

În urma hotărârii, Gregory a descris decizia ca fiind "dezgustătoare" și a promis că va face apel și va continua să facă presiuni pentru a obține dreptul de a-i oferi fiicei sale o șansă la viață în Italia. El a declarat:

Am vrut să acceptăm această ofertă, deoarece singura alternativă oferită de Trust este moartea lui Indi.

Experții medicali au prezentat o modalitate de tratament care, potrivit acestora, ar putea să îi salveze viața și să o facă să se simtă mai bine, însă Trustul a refuzat cu furie să o ia în considerare. Domnul judecător Peel a aprobat pur și simplu poziția Trustului.

Claire și cu mine dorim să îi oferim fiicei noastre toate șansele de supraviețuire și de ameliorare a stării de sănătate și este foarte îngrijorător faptul că actualii medici care o tratează pe Indi nu vor coopera cu specialiștii de la Ambulanța Aeriană.

Spitalul pediatric Bambino Gesù ne-a oferit o șansă reală pe care dorim să o fructificăm pentru fiica noastră.

Chiar dacă transferul în Italia implică anumite riscuri, singura alternativă care ni s-a oferit în Regatul Unit este să acceptăm moartea lui Indi. Nu avem nimic de pierdut, nici pentru noi, nici pentru Indi.

Oferta din Italia este singura ofertă de tratament pe care o avem și, în calitate de părinți ai lui Indi, suntem pregătiți să ne asumăm un risc pentru ca acest lucru să se întâmple.

Având în vedere că dovezile medicale sugerează că are o șansă rezonabilă de supraviețuire și de ameliorare, credem că este în interesul ei să i se acorde această șansă.

Continuăm să fim îngroziți de refuzul Trustului și al instanțelor din Regatul Unit de a-i oferi această șansă.

Andrea Williams, director executiv al Centrului Juridic Creștin, a declarat:

Există un spital pregătit să o îngrijească pe Indi la Roma. Părinții lui Indi doresc să îi ofere acesteia toate șansele pe care le au. De ce ar încerca cineva să împiedice ca acest lucru să se întâmple pentru ei și pentru ea?

A le refuza această oportunitate este inimaginabil, nedrept și pervers.

Suntem alături de familie în timp ce continuă să lupte cu curaj pentru viața fiicei lor prețioase.
 
Luni, 30 octombrie, Nottingham University Hospitals NHS Trust s-a împotrivit planurilor care le-ar fi permis părinților lui Indi să o ducă la un important spital pediatric din Italia.

S-a aflat că Spitalul pediatric Bambino Gesù din Roma a fost de acord să o accepte pe Indi pentru tratament și să efectueze procedura de stent pentru tractul ventricular drept de ieșire, care a fost propusă de experții medicali. Guvernul italian s-a oferit să finanțeze tratamentul.

Cu toate acestea, Trustul susține în continuare că este în "interesul superior" al lui Indi să moară și, la începutul acestei săptămâni, a amenințat chiar că va proceda la deconectarea sistemului de menținere a vieții, în ciuda ofertei italiene și a unei audieri de urgență în curs.

Avocații familiei au susținut că: "Actuala intransigență a Trustului și refuzul de a coopera în ceea ce privește mutarea lui Indi la Roma ar părea să constituie o încălcare a drepturilor Indi în temeiul articolului 5, așa cum au fost exercitate de părinții ei."

Avocații au încheiat argumentele declarând: "Instanța este respectuos rugată să emită ordonanța solicitată, astfel încât Indi să își poată muta îngrijirea medicală la un nou spital, care, deși pune pe primul loc interesul ei superior, este pregătit să o trateze în conformitate cu hotărârile existente ale instanței, dar sub rezerva furnizării prealabile a stentului ventricular."

Judecătorul Peel a primit, de asemenea, dovezi de specialitate din partea unui specialist în ambulanță aeriană.

În timpul procedurilor, judecătorul Peel a cerut să vadă cele mai recente înregistrări video cu Indi în spital și a fost îndemnat de avocați să ia în considerare noua probă de specialitate