ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



O femeie operată la picior a fost ignorată de medicii de la Spitalul Județean din Târgu Jiu, pe motiv că ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se afla în vizită la spital, relatează Gorjonline.
 
Așa că fiica și-a purtat mama în cârcă până la ușa spitalului. 
Personalul medical nu i-a oferit femeii un cărucior. În tot acest timp, Ministrul Sănătății se afla în interiorul Spitalului Județean, în vizită. „Are două șuruburi și ghips, dar vine ministrul și nu avem voie să intrăm. O lăsăm aici să moară? O luăm în spinare. Am venit cu ea la consult, să-i tragă firele”, a spus, indignată, fiica femeii.

La finalul vizitei, Ministrul Sănătății a oferit declarații jurnaliștilor și a catalogat incidentul drept „o eroare managerială tipică”. „Este o greșeală de management. Tipică. Eu sunt chirurg, sunt medic, în sistemul medical de la 14 ani. Atitudinea față de pacient trebuie să fie cu totul și cu totul alta. Pacientul primează. Un caz prezent la spital trebuie să fie preluat imediat, nu contează dacă vine un ministru sau nu", a spus Nelu Tătaru.

Femeii i s-a oferit un scaun cu rotile abia în momentul în care a ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe, pentru a fi condusă la secția de Ortopedie.