ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O scenă dramatică, atât pentru familie, cât și pentru profesori și colegii de clasă. Marți dimineață, cu puțin înainte de ora 9.00, la liceul Enriques din Castelfiorentino, un băiat de naționalitate română a făcut stop cardiac în timp ce se afla în clasă, iar din păcate nu a putut fi salvat, scrie Știri Diaspora.

În ciuda eforturilor tuturor, copilul nu a supraviețuit. Ajutorul a venit imediat, profesorul și un asistent școlar au încercat să îl resusciteze pe tânăr.
 
De asemenea, medicii din Castelfiorentino au intervenit în scurt timp, aplicând defibrilatorul.
 
La fața locului s-a grăbit și o ambulanță trimisă de 118, care l-a preluat pe băiat și l-a transportat la elicopterul Pegaso, care a aterizat pe terenul de sport din apropierea institutului.

A urmat apoi cursa spre spitalul din Careggi, unde tânărul a fost internat. Starea sa era foarte gravă, dar medicii au sperat să își revină. Însă, din păcate, decesul a fost anunțat. Întreaga școală a fost în stare de șoc.

Conducerea școlii a transmis un mesaj emoționant:
 
 "De ieri am deschis o celulă de criză cu psihologul școlii pentru a oferi sprijin colegilor și profesorilor și personalului școlar", a explicat directoarea școlii, Barbara Degl'Innocenti. „În acest moment nu cunoaștem data înmormântării, la care vom participa, exprimând condoleanțe familiei”.

„Cu toții am petrecut restul zilei și chiar și noaptea așteptând cu nerăbdare un miracol, dar nu a fost să fie”, se arată în comunicatul școlii.

”Astăzi, întreaga noastră comunitate școlară deplânge pierderea unei tinere vieți, prea devreme și atât de perfid răpită de dragostea familiei sale și de afecțiunea noastră a tuturor. Rugăciunile și condoleanțele noastre însoțesc în acest moment tragic gândurile vii și puternice ale celor care vor continua să fie în inimile și amintirile noastre", a transmis conducerea școlii, scrie La Nazione.