ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un bărbat care a postat meme-uri despre campania lui Hillary Clinton în timpul alegerilor prezidențiale din 2016 a fost găsit vineri vinovat de o acuzație de conspirație împotriva dreptului la vot, informează Epoch Times.

"Douglass Mackey, cunoscut și sub numele de 'Ricky Vaughn', a fost condamnat de un juriu federal din Brooklyn pentru acuzația de conspirație împotriva drepturilor, care rezultă din planul său de a priva persoanele de dreptul lor constituțional de a vota", se arată într-un comunicat publicat vineri de Districtul de Est din New York.

Membrii juriului au ajuns la verdictul unanim după ceva mai puțin de o săptămână de deliberări, care au început luni după-amiază, după o perioadă de o săptămână de pledoarii.

Personajul online al lui Mackey, "Ricky Vaughn" - o referire la filmul de comedie sportivă "Major League" - avea un număr de peste 50.000 de urmăritori online în timpul alegerilor prezidențiale din 2016, care i-au amplificat frecvent vocea pro-republicană în timpul alegerilor din 2016.
 


Mackey a fost judecat pentru o acuzație de presupusă conspirație împotriva dreptului de vot al oamenilor cu ajutorul unor meme-uri - sau imagini online în general satirice. Într-unul dintre meme-uri, îi instruia pe oameni să voteze prin SMS în timpul alegerilor prezidențiale din 2016.
 


În timp ce Departamentul de Justiție a urmărit multe alte forme de interferență electorală - cum ar fi violența, de exemplu - cazul lui Mackey este o premieră istorică, în sensul că presupusele falsuri sunt susținute ca formă de interferență electorală, a declarat Eugene Volokh, profesor la Facultatea de Drept a UCLA, specializat în dreptul primului amendament, într-un interviu acordat la începutul lunii martie pentru The Epoch Times.

Mackey va fi condamnat pe 16 august 2023 și riscă o pedeapsă maximă de 10 ani de închisoare.

Departamentul de Justiție (DOJ), pe baza acelui meme și a înregistrărilor discuțiilor online dintre Mackey și colegii săi, l-a acuzat pe Mackey de conspirație împotriva dreptului la vot.

Autoritățile l-au arestat pe Mackey în ianuarie 2021 în baza acestei acuzații, iar un mare juriu l-a pus sub acuzare la două săptămâni de la arestare.

Potrivit dovezilor prezentate de procurori în instanță, printre mesajele de pe Twitter ale lui Mackey se numără unul care sugera limitarea "participării negrilor la vot", o afirmație despre care procurorii au spus că susține acuzația că Mackey a intenționat să conspire pentru a interfera cu alegerile. În boxa martorilor, Mackey a descris-o ca fiind o "exagerare".