ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„Ambulanța SMURD B2 se întorcea de la un caz, iar în sensul giratoriu din centrul municipiului Suceava, unul dintre paramedici a observat, cu coada ochiului, în oglinda laterală a autospecialei, cum o femeie se prăbușește de pe picioare și cade cu capul de asfalt și rămâne inconștientă. Femeia era însoțită de o alta, care încerca să o ridice de jos, anunță IGSU.

- Întoarce! Fă rondul complet! Colegul său de la volan a executat manevra fără să stea pe gânduri, și a parcat în dreptul celor două femei.

- Dar voi cum ați ajuns aici?! exclamă, vizibil uimită, însoțitoarea victimei, mai ales că nici nu se gândise încă să sune la 112...

Imediat, salvatorii au monitorizat-o pe femeie, care între timp își revenise. Cu toate acestea, parametrii indicau că afecțiunea de care suferea era gravă. Tensiometrul arăta valori foarte mari, iar electrocardiograma era modificată - „munți și dealuri”, cum mai descriu paramedicii liniile neregulate de pe foaie…

Cu ochii în lacrimi, însoțitoarea se adresă salvatorilor:

- Dumnezeu v-a trimis… Sunteți îngerii ei! Nu degeaba toată lumea vorbește frumos despre SMURD…

Câteva minute mai târziu, la Unitatea de Primiri Urgențe, s-a confirmat un infarct pe care femeia îl făcuse înainte să cadă. De pe patul de spital, stabilizată acum, le-a strâns mâna „îngerilor salvatori”:

- Să aibă Dumnezeu grijă de copiii voștri, cum aveți voi grijă de oamenii de pe stradă!

Felicitări colegilor noștri!

Plt.adj. Marian Iencean

Plt.adj.șef Marius Iavni

Plt.adj. Marius Ciobotar”, a transmis IGSU pe pagina de Facebook.
 
Ar putea fi o imagine cu 3 persoane, ambulanță și text