ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cetățean moldovean în vârstă de 85 de ani a decedat în interiorul Ambasadei R. Moldova din Berlin. Bărbatul a venit la misiunea diplomatică împreună cu soția ca să-și perfecteze pașaportul, însă în momentul pregătirii pentru fotografie, cetățeanul a căzut, transmite Agora.md.

Diplomații din cadrul Ambasadei noastre s-au mobilizat imediat pentru a-i acorda asistența necesară, dar au constatat acesta nu mai avea semne vitale și respirație.
 
S-a apelat imediat la serviciile medicale de urgență, care au întreprins toate măsurile de resuscitare și reanimare pentru a-i salva viața.
 
Din păcate, în ciuda tuturor eforturilor depuse, persoana respectivă a decedat la locul incidentului.

În plus, MAEIE informează că bărbatul avea și cetățenia Germaniei. În prezent, angajații Ambasadei acordă tot sprijinul necesar soției cetățeanului decedat.

„După măsurile legale întreprinse de autoritățile din Germania, activitatea consulară a Ambasadei a fost reluată și decurge în regim obișnuit”, precizează reprezentanții MAEIE.