ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Complexul de servicii sociale Istru din Sectorul 6 al Capitalei este anchetat de Corpul de control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA), după ce în presă au apărut imagini cu un copil din centru care era legat de o ușă.

Imaginile au fost surprinse de o persoană care locuieşte în vecinătatea centrului.

"Până când vom stabili ce s-a întâmplat şi ce măsuri trebuie luate, trebuie ca acelui copil să i se acorde îngrijiri, iar persoana care l-a legat trebuie îndepărtată de copii", a declarat preşedintele ANPDCA.

Copilul în cauză are 16 ani și dizabilități asociate, fiind agitat. Pentru acest lucru, îngrijitorii au decis să-l lege de ușă pentru a-l putea controla mai bine.

"O astfel de măsură este inadmisibilă. Este o metodă total neinspirată de protecţie a unui copil", a mai spus preşedintele ANPDCA.

”Este inadmisibil ce se întâmplă, noi am luat măsurile care se impun. Se fac și controale, fiecare trebuie să-și asume responsabilitatea, nu există niciun fel de scuză. Sunt reguli foarte clare. Colegul meu de la Corpul de Control care este acolo o să îmi spună dacă s-au respectat standardele. Este un centru de plasament din sectorul 6. Între timp, am făcut sesizare și la organele penale”, a declarat pentru B1 TV Gabriela Coman, șef în cadrul Autorității pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie.

Coman a mai precizat că cel vinovat riscă dosar penal, reprezentanții Protecției Copilului făcând deja sesizare în acest caz. 

Nicolae Gorunescu, directorul executiv al Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 6, a anunţat că şi-ar putea da demisia din funcţie.
 
Pentru VIDEO, click AICI