ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un profesor de la Liceul Ștefan D. Luchian din Ștefănești, județul Botoșani, care predă agricultura, a fost suspendat din funcție după ce a fost acuzat de un elev de clasa a IX-a de agresiune sexuală, transmite Botoșăneanul.ro

Elevul le-a povestit părinților tot ce s-a întâmplat, iar, în cele din urmă, aceștia au anunțat poliția, care a deschis un dosar.

Dascălul l-ar fi chemat într-un birou pe elevul de 15 ani la o discuție, iar acolo l-ar fi îmbrățișat și l-ar fi sărutat pe obraz. Luni, elevul a fost evaluat de psihologii de la Protecția Copilului, în prezența mamei sale.

”Copilul este într-o stare bună din câte am înțeles, îl consiliem de așa natură încât dacă copilul a fost abuzat, să poată fi consiliat și să poată să-și revină din această traumă”, a declarat Valentin Alexandru Colbu, directorul adjunct al DGASPC Botoșani.

Conducerea liceului s-a declarat șocată de acuzațiile elevului: ”Suntem în stare de șoc atât cadrele, cât și elevii. Nu putem realiza... nu putem concepe acest lucru. Mai apropiat de elevi... Probabil aveau o relație profesor - elev un pic mai deschisă, ca și diriginte”.

”Acest profesor (...) folosește copiii din timpul programului școlar la el acasă: îi taie lemne, i le duce până la ușa blocului, mai nou și-a cumpărat casă și îi trimite să îi lucreze grădina, îi fraierește pe copii cum vrea el  promițându-le favorizări școlare. În cazul de față și-a ales bine victima (fiind un copil fără tată, crescut de mamă cu niciun venit de nicăieri, foarte retras, vizibil timorat în permanentă). În școală la clasele de la 9-12 se atașează de copii, îi manipulează cum vrea el, îi ia la el în birou pe motiv că are nevoie de ajutor la calculator. Cine știe câte victime de acest fel mai sunt!”, se arată într-o sesizare venită pe adresa redacției Botoșăneanul.ro.
 
Deși mama elevului ar fi depus o plângere la Poliție, aceasta se declară nemulțumită de modul în care evoluează ancheta, mai menționează sursa citată.