ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un medic legist a constatat "deficiențe grave" în îngrijirea unei mame găsite moarte în casa ei, în timp ce copilul ei mic încerca să o trezească, la doar câteva ore după ce paramedicii au fost trimiși la ea, scrie Daily Mail.

Lauren Page Smith(foto), în vârstă de 29 de ani, a fost descoperită întinsă pe podea, cu fiica ei de doi ani întinsă pe pieptul ei spunând "mami nu se trezește".
 


A existat un 'semn clar' al unui eveniment cardiac în desfășurare, a declarat medicul legist Jo Lees, când au fost chemați doi paramedici pentru că pacienta vomita și avea dureri în gât.

La sosire, echipajului de ambulanță i s-a spus că pacienta suferea de dureri în piept - dar nu au raportat nicio îngrijorare după ce au efectuat un test de electrocardiogramă (ECG) pentru a verifica ritmul cardiac și activitatea electrică a lui Lauren.

Dna Lees, medicul legist pentru Black Country, a declarat în cadrul anchetei că este probabil ca acest lucru să fi afectat decizia lui Lauren de a nu se prezenta la spital și că au existat "deficiențe grave" în îngrijirea ei.

O examinare post-mortem a arătat că Lauren a murit din cauza unui atac de cord brusc, în urma unui cheag de sânge în plămâni.

Cu toate acestea, Lees a mai spus că nu există suficiente dovezi care să sugereze că ar fi supraviețuit dacă rezultatele ECG-ului ar fi fost citite corect.

Medicul legist a spus că nu a putut ajunge la o constatare de neglijență, dar, oferind o concluzie narativă, a remarcat că citirea anormală a ECG-ului lui Lauren a fost interpretată incorect.

Lees a declarat că interpretarea testelor ECG a fost o parte fundamentală a muncii paramedicilor, dar au existat trei indicatori anormali care au fost ratați.

Înaintea anchetei de la Black Country Coroner's Court, avocații familiei au declarat pentru MailOnline că cei doi paramedici aveau "un decalaj semnificativ în pregătirea lor".

Aceștia au vorbit după ce propria investigație a Serviciului de Ambulanță West Midland (WMAS) a constatat că medicii s-au simțit 'liniștiți în mod eronat' că starea lui Lauren 'nu era prea îngrijorătoare' din cauza vârstei ei și a faptului că părea să fie bine.

Comportamentul ei calm a însemnat că personalul medical nu a crezut scorul de durere pe care l-a dat, a constatat raportul.

Raportul a concluzionat că externarea nu a fost sigură sau adecvată și că medicii "au transmis informații incomplete către serviciul 111 despre starea lui Lauren".

La ancheta de ieri, Lees și-a exprimat îngrijorarea cu privire la formarea la WMAS și a spus că le va prezenta într-un raport de prevenire a deceselor viitoare, la care serviciul de ambulanță va fi obligat să răspundă.

De asemenea, ea a spus că îi va raporta pe cei doi paramedici care au fost prezenți la fața locului Consiliului pentru profesiile medicale și de îngrijire.

Ancheta a aflat că mama lui Lauren, Emma Carrington, și-a găsit fiica întinsă pe podea în apartamentul ei din Wolverhampton pe 6 ianuarie.

Instanța a auzit că paramedicii fuseseră trimiși la locuința tinerei mame în urma unui apel la 111 pentru sfaturi.

Tehnicianul de ambulanță Jodie Hardwick și colega sa superioară și paramedic Laura Smith au efectuat un test EKG.
 
Dar au interpretat greșit rezultatele și nu au reușit să observe semnele de pe un monitor de autodiagnosticare a "constatărilor anormale pentru o femeie de 18-39 de ani".

Hardwick a declarat că atunci când a citit rezultatele EKG-ului nu a văzut nimic care să îi dea motive de îngrijorare și i-a spus lui Lauren că nu își poate explica simptomele, sfătuind-o să meargă la spital pentru teste suplimentare.

Dar ea a spus că Lauren a refuzat.

Hardwick a spus: "Când am sfătuit-o să meargă, ea a spus că a văzut la știri cât de aglomerate sunt spitalele.

'Am avut impresia generală că ea nu simțea că trebuie să meargă'.

Doamna Smith a declarat în cadrul anchetei că a aplicat firele EKG și a spus că nu au existat 'probleme clare'.

Matthew Ward, consultant paramedic și șef al practicii clinice la WMAS, a revizuit ulterior citirea EKG-ului și a spus că a fost anormală și a justificat investigații suplimentare.

Ambii paramedici au susținut că nu au interpretat pe deplin citirea EKG-ului, deoarece existau anumiți indicatori la care nu fuseseră instruiți să fie atenți.

Cu toate acestea, Eleanor Ball, responsabilă cu învățarea siguranței pacienților în cadrul WMAS, a contestat acest lucru în cadrul anchetei.

Ea nu a putut răspunde dacă serviciul de ambulanță a identificat dacă ambii paramedici au avut nevoie de pregătire suplimentară în urma incidentului, dar a spus că medicii pot contacta departamentul de pregătire pentru pregătire suplimentară dacă consideră că este necesar.

Instanța din Oldbury, West Midlands, a auzit că, atunci când doamna Carrington a ajuns mai târziu la adresă, a încercat să o resusciteze pe Lauren cu resuscitare cardio-respiratorie.

Într-o declarație citită de medicul legist, mama îndurerată a spus că nu poate explica durerea pe care o simte și că a ști că fiica lui Lauren va crește fără mamă a fost "sfâșietor".

Vorbind după încheierea anchetei, doamna Carrington a spus că 'frumoasa ei fiică' a fost 'dezamăgită de doi paramedici'.

Michael Portman-Hann, asociat la firma de avocatură care reprezintă familia Smith, a declarat săptămâna trecută pentru MailOnline că sunt necesare îmbunătățiri 'amănunțite' pentru a preveni repetarea unui 'caz cu adevărat tragic'.