ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Guvernul a reaprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța, lucrările urmând să fie făcute de Compania Națională de Investiții. Valoarea totală a acestora este de peste 111 milioane de lei, iar durata este estimată la 30 de luni, scrie news.ro
 
Guvernul României a reaprobat, în ședința de miercuri, indicatorii tehnico-economici pentru consolidarea și restaurarea Cazinoului din Constanța, anunță Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

Durata estimativă pentru realizarea proiectului este de 30 de luni (3 luni etapa de proiectare și 27 de luni cea de execuție).

Lucrările vor fi realizate de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), prin Compania Națională de Investiții (CNI), iar valoarea totală estimată a investiției este de 111.553.449,35 lei (cu TVA).

"Ne-am luat astăzi angajamentul ca acest obiectiv emblematic al României să fie reabilitat și am convingerea că vom reuși să ducem la bun sfârșit și acest proiect extrem de așteptat de către toți românii", a declarat viceprim-ministrul Vasile Daniel Suciu.

Astfel, se propune realizarea lucrărilor de consolidare și restaurare (clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol) și a celor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă).

Principalele modificări față de documentația avizată în 2015 se referă la: reconfigurarea funcțională și adaptarea spațiilor interioare și exterioare la noile funcțiuni propuse prin tema de proiectare, reprezentative pentru viața social-culturală a orașului și pentru un monument de categorie ”A” cu valoare arhitecturală și istorică excepțională; adaptarea proiectelor de arhitectură, structură și instalații la noile funcțiuni propuse, ținând cont de actualizarea expertizelor și studiile la această fază de proiectare; revizuirea documentațiilor de arhitectură și componente artistice (pictură murală, stucco-marmură, stucatură policromă, metal și vitralii) pentru tratarea corespunzătoare a degradărilor survenite în perioada 2014 – 2018; actualizarea normativelor de proiectare și a legislației în domeniu. 

În urma realizării lucrărilor de consolidare și restaurare, Cazinoul va fi redat circuitului public și astfel va fi pusă în valoare cea mai importantă clădire publică realizată în stil Art Nouveau.

Cazinoul va putea găzdui evenimente culturale, simpozioane, expoziții, beneficiind de o sală multifuncțională de 200 de locuri și de o sală de festivități cu o capacitate de 150 de locuri.