ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul familiei Bodnariu din Norvegia, dar și sistemul de protecție a copilului din acest stat vor fi discutate în Parlamentul European. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul (PNL - PPE) Daniel Buda pentru Agerpres.

Potrivit sursei citate, cetățenii români trebuie să fie protejați indiferent de țara în care se află și indiferent de religia pe care o au, orice discriminare fiind de altfel interzisă de normele de drept internațional, iar reprezentanții autorităților publice la nivel național și european trebuie să facă tot ceea ce este necesar în acest sens.

"Niciun sistem juridic nu poate justifica luarea unui copil de numai trei luni de la sânul mamei fără să existe date sau indicii temeinice că dezvoltarea acestuia ar fi afectată în baza unei simple decizii administrative, sub pretexte ținute departe de ochii opiniei publice", susține europarlamentarul român.
 
Acesta anunță că în cursul zilei de joi s-au finalizat procedurile prin care 42 de europarlamentari, proveniți în principal din România, de la toate grupurile politice, dar și din țări precum Germania, Cipru, Polonia, Cehia, Slovenia, Bulgaria, Belgia, Malta și Spania au solicitat dezbaterea acestui caz în Parlamentul European.

Copiii familiei românului Marius Bodnariu, inginer IT, și ai soției sale norvegiene Ruth, asistentă medicală, au fost luați de la părinți de serviciul de protecție a copilului din Norvegia - Barnevernet, în noiembrie, după ce cele două fete, cele mai mari din familie, ar fi spus că primesc corecții fizice de la părinți. De asemenea, părinții ar fi suspectați de îndoctrinarea religioasă a copiilor. Cei cinci copii au fost plasați în trei familii-surogat, iar de curând a fost deschisă procedura adopției internaționale pentru ei, potrivit reprezentanților familiei.

Ambasadorul României la Oslo, Adrian Gabriel Davidoiu, consulul ambasadei, Mihai Oprescu și un expert trimis din centrala MAE au avut o întâlnire, în 12 ianuarie, cu familia Bodnariu și cu avocatul acesteia, anunța MAE, care preciza că minorii vor putea fi vizitați de consul.