ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


Cazul din Caracal duce la căderea unui cap din Guvern. După demisia ministrului de Interne, după doar 6 zile de mandat, a venit rândul unei demiteri. Pe care Viorica Dăncilă a anunțat-o pe Facebook.

Premierul Dăncilă a decis să o demită pe Ecaterina Andronescu din funcția de ministru al Educației după ce a declarat că ea a „învățat de acasă să nu se urce cu străini în mașină”, referindu-se la cazul Alexandrei, adolescenta de 15 ani răpită și sechestrată în care inculpat este Gheorghe Dincă, bărbatul care a luat-o la ocazie.

”Am decis să o demit astăzi pe doamna Ecaterina Andronescu din funcția de Ministru al Educației pentru declarațiile profund greșite făcute recent în cadrul unei emisiuni televizate. Sunt afirmații care arată lipsă de înțelegere – punctual, a cazului de la Caracal și, în general, a modului în care trebuie să ne protejăm copiii de răpiri, agresiuni, abuz și trafic de persoane - din partea doamnei Andronescu. Este o atitudine lipsită de responsabilitate, care nu reflectă poziția Guvernului și care nu îmi doresc să devină asimilată cu Executivul pe care îl conduc.

Orice astfel de derapaj din partea membrilor Guvernului va fi, de acum înainte, sancționat în același mod. La fel cum voi denunța public orice acțiune sau declarație din partea oponenților politici, dacă vor încerca să profite electoral pe seama durerii pricinuite de ceea ce s-a întâmplat în Caracal”, a scris premierul Viorica Dăncilă pe pagina sa de Facebook.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews