Mai multe percheziții au fost desfășurate joi dimineață în Câmpulung, la o grupare de trafic de persoane. Proxeneții drogau fetele și le ofereau clienților. După ce deveneau dependente, copilele acceptau să se prostitueze ca să își primească doza zilnică. Părinții uneia dintre victime au făcut cunoscută povestea în timpul cercetărilor din cazul Caracal, demascând ce se petrece la Câmpulung.


O mamă din Argeș și-a salvat fiica din mâinile proxeneților după un an în care, singură, a făcut anchetă și a cerut ajutorul polițiștilor degeaba. Racolată din școala generală, copila de 15 ani a fost drogată și vândută. Procurorii au descins în casele traficanților de carne vie abia joi, la mai bine de o lună după cazul de la Caracal. Chiar mama fetei și-a spus povestea în orașul ororilor, sperând că, așa, autoritățile o vor lua în seamă, informează observator.tv.

Disperarea femeii din Câmpulung a început încă de anul trecut. Dar abia după ce autoritățile au început să investigheze cazul Caracal, femeia a mers în orașul ororilor pentru a-și spune povestea. Într-o mărturie dramatică, a rugat autoritățile să-i aresteze și pe traficanții fiicei sale.  „Am depus nenumărate declarații. Avem trei plângeri la DIICOT Pitești, la BCCO pentru trafic de persoane și prostituție, nu am primit niciun răspuns”, a povestit mama.Dar abia joi, la o lună de când femeia a lansat apelul pentru salvarea fiicei sale, mascații au descins în forță la nouă adrese din Câmpulung. Și au ridicat opt persoane bănuite de trafic de minori. În plasa lor căzuse și copila de 15 ani. 
Fetița, olimpică la franceză, fusese racolată din școala generală prin metoda "lover-boy". Proxeneții o drogau, o băteau și o violau, spun părinții, care timp de un an au încercat singuri s-o salveze. 
 
„Un copil racolat, drogat, cu creierul spălat, la 15 ani. În Câmpulung asta se întâmplă. Nu suntem singurii părinții dar probabil celorlalți părinți le e rușine să spună. Avem trei plângeri la DIICOT. Problemele au apărut în 2018, sfârșitul lui martie, începutul lui aprilie.Nu am primit niciun răspuns. Atunci am și aflat că se droghează, a spus și cine îi dă drogurile, a fost prinsă de nenumărate ori cu acești indivizi. A fost racolată de la școală. A ajuns cumva dependentă, cerându-i organismul și pentru asta face orice”, a mai spus mama fetei, care este internată, în prezent, într-un centru de urgență.
 
Poliția Câmpulung spune că a primit șapte sesizări din partea familiei și că fata a fost recuperată de către agenți. Dosarul a fost trimis apoi la DIICOT Argeș. În urma perchezițiilor de joi 33 de persoane, printre care și martori, au ajuns la audieri. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews