Cazul Caracal, în care statul și-a demonstrat incapacitatea și indolența, pare să arate și o altă față urâtă a României de azi: inconștiența unor oameni care se joacă de-a ”sechestrații”. Este cazul Buzăului, unde autoritățile se confruntă tot mai des cu o avalanșă de apeluri false la 112. Un bărbat a reclamat că firma de telefonie mobilă nu vrea să-i rezilieze contractul, altul a pus pe drum 60 de polițiști, spunând că soția lui a fost răpită de pe stradă.

Poliția Buzău anunță că în ultima perioadă numărul apelurilor false la 112 este tot mai mare, scrie Mediafax.

Un tânăr buzoian, de 21 de ani, a sunat la 112 și sesizat că soția sa, în vârstă de 19 ani, a fost răpită de pe stradă, din dreptul locuinței și a fost forțată să se urce într-un autoturism. 60 de polițiști și 30 de mașini au fost folosite pentru căutarea tinerei.

„Autoturismul invocat de apelant a fost dat în atenție inclusiv la nivel național. La scurt timp, tânăra în legătură cu care s-a sesizat răpirea a fost găsită, aceasta infirmând totodată cele sesizate de soțul său. Bărbatul de 21 de ani a fost sancționat contravențional conform O.U.G. 34/2008 privind organizarea și funcționarea Sistemului național unic pentru apeluri de urgență”, arată Poliția Buzău.
Un alt apel fals a fost al unui bărbat râmnicean, de 48 de ani, care a sunat la 112 și a anunțat că este sechestrat. Era acasă însă și a spus că a apelat numărul unic de urgență doar pentru a cronometra în cât timp este găsit. Și acesta a fost amendat.

Totodată, un alt buzoian a sunat la 112 să anunțe că a avut o conversație cu un operator al unei firme de telefonie mobilă care nu a vrut să-i rezilieze contractul. A sunat la 112 spunând că este o urgență.

„De la începutul anului până în prezent la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău au fost înregistrate peste 380 de apeluri nefondate, urmare cărora s-au aplicat 304 sancțiuni, cu precizarea că numărul acestor sesizări s-a mărit în ultimele luni. În acest context subliniem că problema apelurilor false la 112 nu este numai una instituțională, ci a tuturor celor care au, la un moment dat, nevoie de ajutor”, susțin reprezentanții Poliției Buzău.

Amenda pentru cei care sună la 112, nefondat, este cuprinsă între 500 și 1.000 de lei.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews