ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Anchetatorii bat pasul pe loc în Cazul Caracal, la trei luni de la dispariția Alexandrei Măceșanu. După contradicțiile, bâlbâielile și incertitudinile din ancheta autorităților române privind dispariția Alexandrei și Luizei, pe fir au intrat și cei de la FBI. Aceștia încearcă să facă profilul psihologic al principalului suspect, Gheorghe Dincă. 

Sub acoperirea DIICOT, agenții FBI au venit în România, oficial, pentru o a doua părere a profilului psihologic și comportamental al lui Gheorghe Dincă. Surse din Poliția Română ne-au dezvăluit în exclusivitate, însă, că „Monstrul din Caracal” a fost întrebat și dacă are cunoștință despre „plasarea” unor fete militarilor americani de la Deveselu, scriu jurnaliștii de la Evenimentul Zilei.

Mult discutata posibilitate ca rețelele de prostituție din Caracal să aibă legături cu militarii americani de la Baza Militară NATO Deveselu a fost pusă în discuție în cadrul audierilor lui Gheorghe Dincă, principalul suspect în cazul de dispariție al Alexandrei Măceșanu și al Luizei Melencu. „A fost una dintre temele abordate de către cei de la FBI, în cadrul audierilor la care au participat, alături de anchetatorii români, scriu jurnaliștii. 
 
Conform informațiilor pe care le-au obținut, „Gheorghe Dincă le-a spus că nu a furnizat tinere pentru soldații americani”, susține liderul Sindicatului Național al Agenților de Poliție (SNAP), Iulian Surugiu.

Acesta a precizat că tema posibiliei implicări a militarilor trebuia lămurită și, din acest motiv, o anchetă a autorităților din SUA a vizat tocmai acest aspect. „Din păcate, cazul de la Caracal nu este singular. Evenimente asemănătoare au avut loc și în alte zone ale țării. Aceasta este adevărata problemă”, a subliniat președintele SNAP, Iulian Surugiu.
 
Gheorghe Dincă a fost arestat la începutul lunii iulie, după ce a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu. La domiciliul acestuia au fost găsite rămășițe umane despre care INML a precizat, în urma analizelor, că sunt ale Alexandrei Măceșanu.

Rămășițele găsite în liziera pădurii din Caracal, despre care Dincă spune că sunt ale Luizei, au fost trimise în SUA pentru a fi analizate de FBI.