ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


La opt luni de la cazul Caracal, Gheorghe Dincă, principalul suspect trimis în judecată pentru uciderea Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, contestă toate probele din rechizitoriul instrumentat de procurori, potrivit romaniatv.ro.

Dincă susține acum că a fost forțat să declare că le-a ucis pe cele două fete, motiv pentru care cere retrimiterea dosarului la Parchet deoarece nu ar fi avut o apărare legală.Avocatul Tonel Pop, care reprezintă familia Luizei Melencu, a declarat la România TV că a preconizat această tactică a lui Gheorghe Dincă.

„A invocat lipsa apărării efective, faptul că nu a avut o apărare legală, acele vicii de procedură. A spus că toate actele de urmărire penală sunt nule și vrea retrimiterea dosarului la Parchet pe motiv că a fost forțat să recunoască anumite fapte care nu sunt adevărate.  El va explica în detaliu și va face memorii în fața judecătorilor”, a declarat avocatul Tonel Pop.Apărătorul spune că e posibil ca Dincă să invoce vicii de procedură.

„Acele plecări ale avocatului, lipsa avocatului, le va invoca Dincă acum cu subiect și predicat și va reuși să scape de acuzații”, a explicat Tonel Pop.

De asemenea, Tonel Pop susține că urmările penale din dosarul Caracal sunt „lovite de nulitate absolută” și că Gheorghe Dincă va afirma că ancheta în dosarul crimelor este „o cacealma orchestrată de anumite organe ale statului”.