Medicul legist dr. Gheorghe Alexandrescu a explicat de ce nu stă în picioare ipoteza avansată de Gheorghe Dincă, cel care susține că a ars trupurile Alexandrei Măceșanu și Luizei Melencu, după ce le-a răpit și le-ar fi ucis. 

Dr. Gheorghe Alexandrescu, fostul șef al Laboratorului de Prosectură al INML, medic legist care a lucrat zeci de ani în instituția centrală a medicinii legale românești, a explicat, pentru Evenimentul Zilei, că „cenușa fără părți organice, deci numai mineralele fără substanțe organice – resturi arse de părți moi-mușchi, țesut conjunctiv, piele etc sau țesutul organic celular din constituția oaselor nears, deci necarbonizat, adică funingine – ca și osul calcinat, adică numai calciu și fosfat tricalcic, plus alte minerale, nu permit identificarea profilului ADN, deoarece nu mai există ADN”.

În acest caz, susține legistul, a putut fi identificat ADN doar din dinții aflați în coletul recoltat din butoi. „Din dinți, nu din oase”, a subliniat dr. Alexandrescu.

„ADN-ul este o proteină complexă, deci substanță organică conținută în nucleul celular. Numai resturile organice sau oase incomplet calcinate – care mai păstrează în structura lor celule cu ADN – osteocite, osteoblaste, osteoclaste, celule conjunctive, fibroblaste, elemente ale țesutului măduvei osoase etc., sunt purtătoare de informație ADN”, a explicat dr. Alexandrescu.

De asemenea, acesta a arătat de ce este greu de presupus că Gheorghe Dincă și-a ars victimele: „Condițiile artizanale de incinerare într-un butoi, sursa de foc cu putere calorică aparent ineficientă comparativ cu instalațiile profesioniste (crematoriu), resturile presupusei incinerări umane (cenușă, dinți, mici fragmente osoase alb-cenușiu curate, fără depuneri de funingine, bijuterii nedeteriorate, lipsa unor fragmente de oase mari -mandibulă, fragmente craniu, pelvisosos, schelet membre,vertebre) sugerează scena unei scenografii grotești!”.

 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews