ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă, a făcut noi precizări cu privire la ancheta din Caracal. Procurorul a spus că s-a cerut urgentarea rezultatelor testelor de la IML, informează Antena3.

„Noi am cerut urgentarea rezultatelor de la IML. Există un interes foarte mare, dar să vedem când ne vom trimite rezultatele”. 

Felix Bănilă a spus că la locuința lui Dincă mai sunt de verificat golul din pământ și pereții locuinței.

 „La locuința lui Gheorghe Dincă avem de finalizat cercetarea în cadrul acestui mandat de percheziție domiciliară. Se verifică golurile din pământ, dacă sunt sau nu sunt obiecte care ne interesează acolo. La acest moment se verifică și pereții locuinței pentru că s-a spus că s-au așternut mai multe straturi de ciment, de mortar pe interior și vrem să vedem dacă acest lucru ascunde sau nu altceva”, a declarat Felix Bănilă.

Despre imaginile luate de pe camerele de supraveghere din zonă, Felix Bănilă a declarat: „La momentul inițial, după preluarea cauzei, s-a căutat să se identifice toate camerele de pe traseu și au fost ridicate, eu sper, în totalitate aceste camere pentru că, știți foarte bine că acestea au un hard-disk cu rescriere, iar imaginile se pot pierde în timp. Acestea vor fi sortate, filtrate și vor fi reținute doar cele care prezintă interes pentru anchetă".