Procurorul-șef al DIICOT, Felix Bănilă, a făcut noi precizări cu privire la ancheta din Caracal. Procurorul a spus că s-a cerut urgentarea rezultatelor testelor de la IML, informează Antena3.

„Noi am cerut urgentarea rezultatelor de la IML. Există un interes foarte mare, dar să vedem când ne vom trimite rezultatele”. 

Felix Bănilă a spus că la locuința lui Dincă mai sunt de verificat golul din pământ și pereții locuinței.

 „La locuința lui Gheorghe Dincă avem de finalizat cercetarea în cadrul acestui mandat de percheziție domiciliară. Se verifică golurile din pământ, dacă sunt sau nu sunt obiecte care ne interesează acolo. La acest moment se verifică și pereții locuinței pentru că s-a spus că s-au așternut mai multe straturi de ciment, de mortar pe interior și vrem să vedem dacă acest lucru ascunde sau nu altceva”, a declarat Felix Bănilă.

Despre imaginile luate de pe camerele de supraveghere din zonă, Felix Bănilă a declarat: „La momentul inițial, după preluarea cauzei, s-a căutat să se identifice toate camerele de pe traseu și au fost ridicate, eu sper, în totalitate aceste camere pentru că, știți foarte bine că acestea au un hard-disk cu rescriere, iar imaginile se pot pierde în timp. Acestea vor fi sortate, filtrate și vor fi reținute doar cele care prezintă interes pentru anchetă". 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews