ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În România a ajuns răspunsul FBI în urma analizelor ADN asupra oaselor găsite în liziera din apropierea casei din Caracal a lui Gheorghe Dincă. Probele ar fi trebuit să dea o identitate fragmentelor osoase, însă nici specialiștii americani nu au putut face nimic.
 
Potrivit unor surse, specialiștii FBI nu au identificat ADN-ul Luizei Melencu în oasele îngropate de Gheorghe Dincă la marginea unei păduri din Caracal.

Raportul a ajuns pe masa procurorilor DIICOT și va fi făcut public în curând. Miercuri la prânz procurorii l-au confruntat pe Gheorghe Dincă și pe Ștefan Risipițeanu, care, conform declarațiilor primului, ar fi insistat să o violeze pe Luiza, după ce avăzut-o în mașina sa.

FBI nu a putut evidenția ADN în probele trimise din oasele găsite în pădure, astfel că nu se poate afirma dacă acestea aparțin sau nu Luizei Melencu, așa cum a afirmat Gheorghe Dincă, transmite RTV.

Același lucru l-au spus și legiștii români. În raportul INML se arată că niciun ADN nu s-a putut evidenția în oasele din pădurea din Caracal, scrie Evenimentul Zilei.

Mama Luizei Melencu a declarat că a aflat de la avocați că specialiștii americani nu au putut stabili dacă acele oase ar fi aparținut fiicei sale. Pentru ea, e încă o dovadă că Luiza nu e moartă. ”Noi știam de acest răspuns negativ. E dovada că fetele trăiesc. Cel puțin fata mea. Eu vorbesc de copilul meu; Luiza trăiește”, a spus mama tinerei dispărută de opt luni.

Femeia vrea să le ceară socoteală procurorilor DIICOT pentru felul în care au instrumentat cazul dispariției fiicei sale. ”Procuroii nu și-au făcut datoria. Au plecat cu stângul. Dacă nu era Alexandra, noi nu știam nimic de Luiza, dosarul ar fi ajuns într-un sertar, prăfuit. Sunt sigură că Luiza nici nu a trecut prin acea casă (n.r. a lui Gheorghe Dincă). Rușine procurorilor care ne-au umilit a doua oară!  Au vrut să o denigreze pe Luiza. Am să lupt cât am să pot, până când mi se va spune că copilul meu e viu”, a mai spus mama Luizei, la Antena 3.

De opt luni Luiza Melencu e dispărută fără urmă, astfel că semnele de întrebare continuă. Pe podeaua casei lui Gheorghe Dincă a fost găsită o pată de sânge care s-a presupus că ar fi fost a fetei. În plus, la analize la FBI au ajuns și resturi osoase deshumate de la lizera unei păduri, loc indicat de Gheorghe Dincă.