ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicul clujean Mihai Suciu, cel care l-a acuzat pe chirurgul Mihai Lucan că a secționat artera unui rinichi ce urma să fie transplantat unui bolnav, a dat detalii despre acest caz unei echipe TVR. Sunt acuzații extrem de grave care vin de la tânărul medic la adresa celebrului profesor.

Operația de transplant anchetată de procurori a avut loc anul trecut, în luna martie. Rinichiul a fost pregătit pentru transplant de medicul Mihai Lucan, lucru care i-a mirat pe colegi. Lucan nu mai pregătise de mult un rinchi înaintea unei operații și nici după aceea nu a mai făcut-o. În faza de pregătire se vede dacă un rinichi este etanș.

După transplantare, s-a constatat că organul avea o breșă. Medicul Mihai Suciu se afla la prima sa operație de transplant.

Când a văzut că e hemoragie, l-a chemat imediat în ajutor pe colegul său, Florin Elec.

Procurorii DIICOT cercetează o eventuală tentativă de omor. Din fericire, pacientul a fost salvat.

Mihai Suciu crede că a fost victima unei răzbunări. Tânărul medic a fost dat afară de la clinica Lukmed după ce i-ar fi atras atenția celebrului doctor că vorbește urât cu pacienții. A rămas însă angajat la Institutul de Urologie unde a avut și alte probleme.