Procurorul general, Bogdan Licu, a atacat decizia Judecătoriei Slatina prin care s-a respins ordonanța președințială, privind interzicerea părăsirii teritoriului României de către Sorina, fetița din Baia de Aramă, adoptată de o familie din SUA.
 
Purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Slatina, judecătorul Ana Maria Lixandru, a declarat corespondentului MEDIAFAX că apelul procurorului general a fost trimis prin fax.
 
„Documentul prin care procurorul general a făcut apel la decizia instanței a fost transmis, prin fax. Apelul se referă doar la motivele din hotărârea Judecătoriei Slatina privind emiterea ordonanței preșidențiale pentru Sorina. Dosarul va fi judecat la Tribunalul Olt. Sperăm să reușim ca mâine (joi – n.r.) să îl trimitem la Tribunalul Olt”, a declarat judecătorul Ana Maria Lixandru, purtătorul de cuvânt al Judecătoriei Slatina.
 
Procurorul general al României a solicitat în luna iulie 2019 Judecătoriei Slatina emiterea unei ordonanțe președințiale prin care să fie interzisă părăsirea teritoriului României de către Sorina, fetița din județul Mehedinți, adoptată de soții Săcărin din America.
 
În 18 iulie, magistrații Judecătoriei Slatina au respins solicitarea procurorului general de emitere a unei ordonanțe președințiale. La câteva zile după soluția Judecătoriei Slatina, Sorina, împreună cu părinții adoptivi, a plecat din România.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews