ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 15:24 Inspecția Judiciară a început cercetarea disciplinară față de procurorul Maria Pițurcă, care a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți, și propune suspendarea sa până la finalizarea anchetei. Pițurcă este cercetată pentru manifestări ce dăunează prestigiului justiției.
„Direcția de inspecție pentru procurori a dispus începerea cercetării disciplinare față de procuror PIȚURCĂ MARIA ANTOANETA de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova sub aspectul abaterilor disciplinare prev. de art.99 lit. a) și t) teza I din Legea nr.303/2004 privins statutul judecătorilor și procurorilor, republicată, cu modificările ulterioare reținându-se că există indicii cu privire la săvârșirea abaterilor disciplinare constând în „manifestări care aduc atingere onoarei sau probității profesionale ori prestigiului justiției, săvârșite în exercitarea sau în afara exercitării atribuțiilor de serviciu” și respectiv „exercitare a funcției cu rea-credință sau gravă neglijență, dacă fapta nu întrunește elementele constitutive ale unei infracțiuni”, se arată într-un comunicat de presă al Inspecției Judiciare.

Totodată, inspectorii Direcției de inspecție pentru procurori au înaintat Secției pentru procurori în materie disciplinară propunerea de suspendare din funcție a procurorului până la finalizarea procedurii disciplinare.

Procurorul Maria Pițurcă de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova, care a participat la preluarea fetiței de 8 ani din Mehedinți, spunea că nu a tras de copil în timpul intervenției și că a încercat să o ia în brațe.

„Nu am tras de copil. Am încercat să nu apăs, să nu ... Am încercat să-l iau în brațe. Am reușit să o iau în brațe și am dus-o în brațe la tată. Nu s-a mai filmat. Și ea va fi oricum examinată fizic și vom vedea dacă are vreun semn sau nu. Am intervenit pentru a înceta starea de deținere ilegală a acestui copil”, a spus Maria Pițurcă.

Fetița a fost luată cu mascații din casa în care a fost crescută de un asistent maternal, din Baia de Aramă, județul Mehedinți, după ce a fost înfiată de o familie din America.
 
Știrea inițială

Dosarul Sorinei, fetița de la Baia de Aramă, adoptată de o familie din SUA, va fi strămutat la Tribunalul Olt, potrivit deciziei de marți a magistraților Curții de Apel Craiova. Magistrații olteni decid dacă fata poate sau nu să plece în SUA, anunță Mediafax.

Magistrații Curții de Apel Craiova au decis ca dosarul Sorinei să fie strămutat la Slatina, în județul Olt, la Tribunal, în urma solicitării familia Săcărin.

„S-a admis cererea de strămutare a dosarului de la Judecătoria Drobeta Turnu Severin la Tribunalul Olt. Minuta este mai amplă, au fost desființate și actele întocmite de Judecătoria Drobeta Turnu Severin ca urmare a admiterii cererii de strămutare. Dosarul va fi trimis la Tribunalul Olt, se va înregistrat și se va da un termen de judecare. Conform minute se dispune refacerea tuturor actelor îndeplinite de instanță înainte de strămutare”, a declarat, pentru MEDIAFAX,Ionel Grigorie, purtătorul de cuvânt al Curții de Apel Craiova.

În urmă cu o săptămână, părinții adoptivi ai fetiței de 8 ani din Baia de Aramă i-au cerut procurorului general Bogdan Licu strămutarea judecării ordonanței președințiale de la Mehedinți departe de zona Craiova, de teamă că vor fi linșați și pentru a evita un „scandal monstruos la Tribunalul Mehedinți”.