Secția pentru investigarea infracțiunilor din magistratură ar fi început urmărirea penală împotriva procuroarei Maria Pițurcă, de la Parchetul Curții de Apel Craiova, în dosarul privind adopția Sorinei de către o familie din Statele Unite, susțin surse din magistratură citate de QMagazine. De asemenea, Pițurcă a fost audiată, miercuri, la Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM, dar o decizie privind suspendarea acesteia din funcție a fost amânată pentru mâine, 11 iulie.

Conform QMagazine, procuroarea Pițurcă este cercetată pentru modul în care a acționat în momentul în care a preluat cu forța minora de casa asistentului maternal care a crescut-o aproape 8 ani.

Q Magazine prezintă referatul Ordonanței, întocmit de procurorul Mihaela Iorga Moraru, prin care s-a dispus urmărirea penală și împotriva Violetei Morjan, managerul de caz de la DGASPC Mehedinți, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual în formă continuată și uz de fals intelectual în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că aceasta a determinat-o pe Mariana Șărămăt, asistentul maternal al Sorinei, să semneze o declarație din care să rezulte că nu dorește să o adopte pe minora pe care o are în plasament și a înregistrat această declarație în Registrul pe care îl ținea la Baia de Aramă. 2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.