Secția pentru investigarea infracțiunilor din magistratură ar fi început urmărirea penală împotriva procuroarei Maria Pițurcă, de la Parchetul Curții de Apel Craiova, în dosarul privind adopția Sorinei de către o familie din Statele Unite, susțin surse din magistratură citate de QMagazine. De asemenea, Pițurcă a fost audiată, miercuri, la Secția pentru procurori în materie disciplinară a CSM, dar o decizie privind suspendarea acesteia din funcție a fost amânată pentru mâine, 11 iulie.

Conform QMagazine, procuroarea Pițurcă este cercetată pentru modul în care a acționat în momentul în care a preluat cu forța minora de casa asistentului maternal care a crescut-o aproape 8 ani.

Q Magazine prezintă referatul Ordonanței, întocmit de procurorul Mihaela Iorga Moraru, prin care s-a dispus urmărirea penală și împotriva Violetei Morjan, managerul de caz de la DGASPC Mehedinți, pentru săvârșirea infracțiunilor de fals intelectual în formă continuată și uz de fals intelectual în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că aceasta a determinat-o pe Mariana Șărămăt, asistentul maternal al Sorinei, să semneze o declarație din care să rezulte că nu dorește să o adopte pe minora pe care o are în plasament și a înregistrat această declarație în Registrul pe care îl ținea la Baia de Aramă. 


Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews