ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CDC investighează moartea unui băiat de 13 ani din Michigan, Jacob Clynick, care a murit la câteva zile după ce a primit a doua doză de vaccin Pfizer COVID-19, potrivit MSN.

Martha Sharan, un ofițer de relații publice pentru grupul de lucru al CDC privind vaccinul COVID-19, a scris într-o declarație pentru Newsweek că: "CDC are cunoștință de un băiat de 13 ani din Michigan care a murit după ce a primit un vaccin COVID-19. Acest caz este în prezent în curs de investigare și, până la finalizarea investigației, este prematur să se atribuie o cauză specifică a decesului".

Sharan a continuat: "Atunci când un eveniment advers grav, cum ar fi decesul, este raportat la Sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri (VAERS) după vaccinarea anticovid, CDC solicită și analizează toate dosarele medicale asociate cu cazul, inclusiv certificatele de deces și rapoartele de autopsie.
 
Determinarea cauzei decesului este făcută de către oficialul care completează certificatul de deces sau de către medicul legist care efectuează autopsia. VAERS nu este conceput pentru a determina dacă vaccinul a cauzat evenimentul advers raportat. În timp ce unele evenimente adverse raportate pot fi cauzate de vaccinare, altele nu sunt și pot fi survenite întâmplător."

Clynick era cetățean al comitatului Saginaw, potrivit Detroit Free Press. Directorul medical al Departamentului de Sănătate din comitatului Saginaw, Dr. Delicia Pruitt, și ofițerul de sănătate Christina Harrington au afirmat într-o declarație comună:
 
"Ancheta pentru a stabili dacă există o corelație între moartea sa și vaccinare se află acum la nivel federal, la CDC".

"Între timp, departamentul de sănătate continuă să încurajeze familiile să vorbească cu medicii lor pentru a cântări propriile riscuri și beneficii ale vaccinării", a continuat declarația.

Newsweek a contactat-o pe Harrington pentru comentarii suplimentare.

Clynick a primit a doua doză de vaccin Pfizer COVID-19 pe 13 iunie și a murit în somn în noaptea de 15 iunie, a relatat publicația.

"A decedat în mijlocul nopții, acasă", a declarat mătușa lui Clynick, Tammy Burages.

După ce a primit cea de-a doua doză, Clynick a prezentat simptome comune post-vaccinale, precum oboseală, febră și dureri de stomac, potrivit lui Burages. Dar, ea a spus că simptomele nu au fost suficient de severe pentru a provoca îngrijorare.

Înmormântarea lui Clynick a avut loc la doar trei zile după ce un comitet consultativ al CDC a raportat o "asociere probabilă" între vaccinurile COVID-19 de la Pfizer și Moderna și riscul de miocardită - inflamație a inimii - la adolescenții tineri.

"Prezentarea clinică a cazurilor de miocardită în urma vaccinării a fost distinctă, apărând cel mai adesea în decurs de o săptămână după a doua doză, cu dureri toracice ca fiind cea mai frecventă prezentare", a declarat președintele comitetului consultativ, Dr. Grace Lee.

Părinților lui Clynick li s-a spus că o autopsie preliminară a descoperit că inima lui Clynick era mărită când a murit, potrivit Detroit Free Press.