ACTUALIZARE 21.08/ 11: 55 Institutul de Medicină Legală va fi verificat de Corpul de Control după ce a anunțat că va relua analizele ADN în cazul crimelor din Caracal.

Alexandru Cumpănașu, unchiul Alexandrei Măceșanu, a precizat, miercuri, că urmează să depună o plângere la Ministerul Sănătății pentru ca mai apoi să fie trimis corpul de control al ministerului la Institutul Național de Medicină Legală.

Ministrul Sorina Pintea spunea marți că nu poate trimite corpul de control pentru că nu există nicio reclamație cu privire la activitatea INML. „Eu personal, în calitate de ministru al Sănătății, nu am drepturi și nu pot afla ce se întâmplă într-o anchetă. Dacă se va depune o plângere cu privire la activitatea INML-ului atunci vom trimite corpul de control”, a mai susținut ministrul Sănătății. 
 
„Este absolut halucinant ce fac oamenii ăștia. Reiau analiza asupra ceea ce s-a stabilit deja? Nu e în regulă ce se întâmplă. Această comunicare este esențială față de public, față de familie, față de cetățeni în general.  Nu poți veni cu asemena bâlbâieli cronice într-o astfel de situație și o astfel anchetă. De aceea, astăzi, la Ministerul Sănătății, la 10.30, mă voi deplasa pentru a solicita ministrului Sănătății un control de fond la Institutul de Medicină Legală, tocmai pentru a stabili de unde vin scurgerile de informații, aceste intoxicări odioase în spațiul public.

De aceea, ce va stabili ministrul voi comunica după aceea. Eu îmi voi face datoria de a solicita acest control pentru a stabili de unde vin scurgerile de informații, pe de o parte, cât și modul în care au comunicat public și ce vor să facă pentru că eu nu mai știu, în acest moment. De ce au întârziat cu unele analize, care au durat două săptămâni? De ce altele au durat cinci zile? Sunt lucruri care pe procedură nu sunt în regulă deloc”, a declarat Alexandru Cumpănașu, la Antena 3.
 
Știrea inițială
 
Directorul INML, George Curcă, anunță că rapoartele transmise DIICOT în cazul Caracal sunt preliminare deoarece expertiza continuă pe rămășițele identificate și subliniază că toate oasele sunt în curs de reanalizare, chiar dacă sunt în stare avansată de degradare, informeaza Mediafax,

„La acest moment, INML „Mina Minovici” București, prin experții săi, la solicitarea organelor de urmărire penală, efectuează activități specifice de medicină legală în cazul mediatizat de la Caracal.
 
Contrar unor afirmații care au apărut în spațiul public, INML Mina Minovici București nu a emis comunicate, ci a intocmit rapoarte de expertiză conform procedurilor legale”, se arată într-un mesaj transmis MEDIAFAX de directorul INML, George Curcă.

Potrivit sursei citate, datele medico-legale conținute în aceste rapoarte de expertiză au valoare științifică și constituie elemente probatorii puse la dispoziția anchetatorilor.

„Este important de subliniat faptul că cercetările medico-legale care se întreprind în astfel de cazuri sunt complexe și necesită timp. Față de acest aspect, arătăm faptul că rapoartele de expertiză ce au fost întocmite și comunicate organelor de urmărire penală până la momentul actual sunt preliminare, întrucât rezultatele obținute sunt parțiale”, mai atrage atenția șeful INML.

Totodată, pentru date medico-legale complete, specialiștii INML continuă cu expertiza medico-legală și cu alte activități de laborator antropologice și genetice.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews