Noul președinte al Parlamentului European, David-Maria Sassoli, a distribuit miercuri, pe pagina sa de Facebook, o știre din ziarul La Repubblica cu înregistrările audio ale conversațiilor Alexandrei cu autoritățile, scrie stiripesurse.ro. Într-un mesaj postat pe contul său, oficialul european a subliniat faptul că trebuie avute în vedere măsuri mai bune de combatere a actelor de violență comise împotriva femeilor.
 
„Să auzi vocea Alexandrei Măceșanu, în vârstă de 15 ani, care cere în zadar ajutor la numărul de urgență, doare și îngrozește nu numai România, ci întreaga Europă. Adoptarea unor politici mai eficiente contra violenței împotriva femeilor va trebui să fie mai mult în centrul acțiunii politice și instituționale europene. În numele Alexandrei și al tuturor victimelor!”, a transmis acesta.

Familia Alexandrei Măceșanu a luat decizia de a face publică înregistrarea audio a conversațiilor dintre fată și operatorii de la 112. Se aude cum tânăra cere ajutorul, însă cei care ar fi trebuit să îl ofere o tratează cu indiferență și chiar, în anumite momente, o admonestează. Vocile care se aud la 112 sunt ale unei operatoare STS, femeie, și a polițistului Vasilică Florescu de la IPJ Olt. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews