ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Noul președinte al Parlamentului European, David-Maria Sassoli, a distribuit miercuri, pe pagina sa de Facebook, o știre din ziarul La Repubblica cu înregistrările audio ale conversațiilor Alexandrei cu autoritățile, scrie stiripesurse.ro. Într-un mesaj postat pe contul său, oficialul european a subliniat faptul că trebuie avute în vedere măsuri mai bune de combatere a actelor de violență comise împotriva femeilor.
 
„Să auzi vocea Alexandrei Măceșanu, în vârstă de 15 ani, care cere în zadar ajutor la numărul de urgență, doare și îngrozește nu numai România, ci întreaga Europă. Adoptarea unor politici mai eficiente contra violenței împotriva femeilor va trebui să fie mai mult în centrul acțiunii politice și instituționale europene. În numele Alexandrei și al tuturor victimelor!”, a transmis acesta.

Familia Alexandrei Măceșanu a luat decizia de a face publică înregistrarea audio a conversațiilor dintre fată și operatorii de la 112. Se aude cum tânăra cere ajutorul, însă cei care ar fi trebuit să îl ofere o tratează cu indiferență și chiar, în anumite momente, o admonestează. Vocile care se aud la 112 sunt ale unei operatoare STS, femeie, și a polițistului Vasilică Florescu de la IPJ Olt.