ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Gestul profesorului orădean Nelu Sandu Pop, care și-a pus mască de clovn la oră, la fel ca elevii lui, protestând față de obligativitatea măștii de protecție în școli, a stârnit reacții la nivel înalt. Premierul Ludovic Orban a declarat că profesorul de la LPS Bihorul "trebuie sancționat", adăugând că un astfel de cadru didactic "trebuie să părăsească învățământul. "Trebuie sancționat fără discuții.
 
Asta este o obligație legală, portul măștii în școală este obligatoriu, este principala formă prin care noi protejăm sănătatea copiilor noștri, iar dacă un cadru didactic incită copiii să nu poarte mască, după părerea mea, trebuie să părăsească învățământul", a răspuns, miercuri, prim ministrul unei întrebări pe această temă. 
 
Profesorul a fost amendat de polițilștii bihoreni cu 2.500 de lei, după ce Inspectoratul Școlar Județean Bihor a depus o plângere penală pentru zădărnicirea combaterii bolilor.


„Inspectoratul Școlar Județean Bihor înaintează în cursul zilei un denunț penal împotriva domnului profesor pentru zădărnicirea combaterii bolilor prevăzută de art. 352 Cod penal. De asemenea, un astfel de denunț va fi înaintat împotriva unei doamne profesor care instigă la nepurtarea măștii, unul dintre copiii dânsei refuzând categoric purtarea măștii în spațiul școlii”, se arată într-un comunicat al IȘJ Bihor, potrivit agerpres.ro

Nelu Pop, un profesor de sport din Oradea a făcut un apel către toți elevii din țară de a nu mai purta măștile de protecție. În sceneta filmată și el, și copiii purtau măști ale unor personaje de benzi desenate.

În sceneta respectivă, profesorul îi numește pe copii „animăluțe în țarc”.

Pentru gestul său de a încuraja elevii să nu respecte măsurile de siguranță în școli împotriva coronavirus, a fost amendat miercuri cu suma de 2.500 de lei, a transmis Inspectoratul Județean de Poliție Bihor.


„Bună ziua. Ne aflăm astăzi la oră. Nelu Pop mă numesc. Sunt profesor la Liceul Sportiv din Oradea și vreau să vă prezint cum arată o oră în condițiile de astăzi. În condițiile în care Guvernul ăsta ne obligă să purtăm măști și să fim ca niște animăluțe în țarc. Haideți să vedem cum arată animăluțele din jurul nostru care nu au voie să părăsească țarcul. Au doar 5 minute de pauză. Nu au voie să își dea măștile jos”, spune profesorul în înregistrarea publicată pe pagina de Facebook.


 
În descrierea imaginilor, el a scris: „Azi la oră, cu acordul elevilor, am ales aceasta formă de protest. JOS BOTNIȚA LA COPII !!!”


Și președintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri,  că un astfel de caz nu poate fi tolerat și s-a declarat convins că Inspectoratul școlar și Consiliul de administrație al unității de învățământ vor lua măsurile de rigoare.

„Este, din informațiile mele, un caz singular, reprobabil. Nu cred că putem să tolerăm așa ceva și sunt convins că cei de la Inspectoratul școlar și Consiliul de administrație al liceului vor lua măsurile de rigoare. Este jalnic”, a afirmat șeful statului, într-o conferință de presă.