ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Markos Barna, șeful Asociației de Vânătoare din Ojdula, a fost întrebat luni, 17 mai, de realizatorul emisiunii „Marius Tucă Show”, care a fost motivul pentru care prințul Emanuel von und zu Liechtenstein l-a împușcat pe ursul Arthur în locul ursoaicei pentru care era obținută autorizația de „recoltare”.

Potrivit Aleph News, Markos Barna a spus că nu are răspuns la această întrebare, pe care îl sfătuiește pe Marius Tucă să i-o adreseaze prințului.

„Ați fost acolo cu el, împreună. L-a împușcat pe Arthur. De ce mințiți?”, a întrebat jurnalistul.

„A împușcat ce a fost scris pe autorizația dată de Ministerul Mediului și de mine (...) Degeaba îmi spuneți mie că nu știu despre treaba asta. Eu știu că a făcut toate demersurile legale”, i-a răspuns Markos Barna.

Întrebat care a fost procedura prin care tocmai prințul austriac și nu un localnic a fost ales să-l împuște pe ursul Arthur, Markos Barna a închis telefonul.
 
Puteți urmări conversația de neimaginat într-un stat de drept cu respect pentru libertatea presei și dreptul legitim al poporului de a fi informat și de a primi răspunsuri de la „autorități”. Convorbirea dintre jurnalistul Marius Tucă și șeful Asociației de Vânătoare din Ojdula, în prezența scriitorului Ion Cristoiu, începe la minutul 01:40:13.