ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inspectoratul Școlar al Municipiului București (ISMB) a transmis, vineri, că la Școala Nr. 27 din Capitală au fost confirmați 5 elevi cu enteroviroză. Instituția precizează că există „certitudinea” că nu este focar, transmite Mediafax.

Reprezentanții ISMB au transmis că la Școala 27 din Capitală - unde joi erau aproape 20 de elevi suspecți de enteroviroză - au fost confirmate 5 cazuri.

„Avem o certitudine, nu e focar”, transmite sursa citată.

Aproape 20 de elevi ai Școlii 27 din Capitală erau, joi, suspecți de enteroviroză, iar o echipă a Direcției de Sănătate Publică a efectuat cercetări la unitatea școlară.
 
Simptomele enterovirozelor nu sunt întotdeauna specifice. De obicei, enterovirozele sunt cunoscute ca boli cu stări febrile nespecifice. In general, copiii cu enteroviroză au febra și se simt rău aproximativ 3 zile. Uneori au febră mai multe zile, apoi se simt bine, iar dupa aceea au din nou febră. Iar uneori febra este destul de mare. Adesea febra este asociată cu scaune moi, cu dureri de burtă, dureri în gât, dureri de cap, crampe musculare, vărsături, însă de multe ori singurul simptom este febra și nimic mai mult.