ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oficialii britanici au umflat din pix numărul pacienților infectați cu varianta Omicron a noului coronavirus, pentru a băga spaima în popor și a-i îmboldi pe oameni să se vaccineze cu încă o doză din serurile experimentale Covid.

Vicepremierul Dominic Raab a declarat la televiziunea engleză că sunt 250 de infectați internați în spital, suficient pentru a induce panica, deși, în realitate, doar 10 persoane se aflau internate, având forme ușoare ale bolii, a informat marți EVZ.ro.

Secretarul pentru Sănătate, Sajid Javid, a declarat pentru Sky News că sunt doar 10 persoane internate în spital cu noua variantă Omicron. Însă vicepremierul Dominic Raab a umflat acest număr la 250, deși, oficial, nu erau consemnați decât 10 pacienți internați și nici un deces. Dezinformarea a fost rostogolită și de premierul britanic Boris Johnson, care a mințit anunțând primul mort cu Omicron, fiind contrazis imediat de specialiști. După acest anunț, el a amenințat că cine nu se injectează cu doza a 3-a de ser experimental Covid nu va mai avea certificat „verde” începând din ianuarie 2022.

Marți erau 10 britanici în spital cu varianta Omicron a COVID-19 – nu 250, după cum a spus Dominic Raab

Vicepremierul Dominic Raab a fost nevoit să dezmintă și a declarat la BBC că au existat nouă persoane în spital cu varianta Omicron, nu 10. Textual, el a declarat un deces și 9 spitalizări, lucru neadevărat, având în vedere că au existat 10 spitalizări cu forme ușoare și nici un deces. Lucru care ar fi trebuit să fie evident pentru vicepremierul și, totodată, ministrul Justiției din Marea Britanie, având în vedere că OMS recunoscuse luni că varianta Omicron provoacă simptome mult mai ușoare în comparație cu varianta Delta. 

Oficialii din Sănătate au atenționat ulterior că Dominic Raab „a declarat în ambele ocazii, greșit cifrele” și că marți erau 10 persoane internate în spital cu Omicron.

Vicepremierul britanic a fost acuzat la un alt post de radio că vine cu cifre alarmiste pentru a încearca să determine o conformare rapidă a populației la programul de vaccinare cu doza de rapel implementat de Guvern.