ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ajunul alegerilor de la jumătatea mandatului, decisive pentru viitorul său politic și al lui Joe Biden, republicanul pune sub semnul întrebării o eventuală candidatură anunțată lunea viitoare, potrivit Le Figaro.

Fostul președinte american Donald Trump, care cochetează cu o nouă candidatură la Casa Albă, a promis luni seară (7 noiembrie) un „anunț foarte mare" pentru săptămâna viitoare, în timp ce americanii se pregătesc să voteze marți în alegerile cruciale de la jumătatea mandatului. „Voi face un anunț foarte important marți, 15 noiembrie, la Mar-a-Lago", a anunțat miliardarul republican la un miting de campanie în Ohio, în ajunul unor alegeri de la jumătatea mandatului care vor fi decisive pentru viitorul său politic și al lui Joe Biden.

Până în ultimul moment, Donald Trump a ridicat îndoieli în legătură cu o eventuală candidatură anunțată luni seară. El a dat însă asigurări că nu a vrut să fure lumina reflectoarelor de la candidații pe care i-a susținut. În fața unui val de șepci roșii, fostul președinte, în vârstă de 76 de ani, a zugrăvit luni seară o imagine extrem de sumbră a Americii sub conducerea lui Joe Biden. El a spus că prețurile în creștere ale țării „sugrumă gospodăriile", că „crimele violente sunt scăpate de sub control" și că extrema stângă „ne îndoctrinează copiii". "Există o singură soluție pentru a pune capăt acestei nebunii", a pledat miliardarul american. „Dacă vreți să opriți distrugerea țării noastre și să salvați visul american, trebuie să votați mâine republican", a spus el.

Americanii sunt chemați în cadrul acestor alegeri să reînnoiască întreaga Cameră a Reprezentanților și o treime din Senat. O serie întreagă de poziții alese la nivel local, care decid asupra politicilor de stat, cum ar fi avortul sau reglementările de mediu, sunt, de asemenea, în joc. Campania pentru această multitudine de alegeri, cunoscute sub numele de „midterms", a arătat până în ultimele ore ca o a doua rundă a meciului din 2020.