ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Șeful Raiffeisen Bank, prezent zilele trecute la protestele anti guvern, apără justiția de abuzurile Cabinetului Grindeanu. Asta în timp ce instituția bancară pe care o conduce a fost reclamată in 2016, la DNA, de Curtea de Conturi, pentru deturnare și obținere ilegală de fonduri.


Steven van Groningen, CEO Raiffeisen Bank, a fost văzut zilele trecute la protestele anti guvernamentale din Piața Victoriei. Este vorba de aceeași bancă despre care Curtea de Conturi a României a acuzat-o, alături de BCR Banca pentru locuințe, că a „gestionat un mecanism" prin care a acordat primele oferite de stat in mod ilegal.

Prin adresele 40495/2016 si 40495/2016, Departamentul al II-lea al Curții de Conturi a sesizat DNA cu privire la posibile deturnări de fonduri și obținere ilegală de fonduri de către cele doua bănci pentru locuințe din România- BCR BpL și Raiffeisen BpL. Prejudiciul total estimat de inspectorii Curții depășește 328 milioane de lei.

În acest dosar nu s-a întâmplat însă nimic, scrie flux24.ro

Este arhicunoscut și că una dintre casele din Sibiu aflate în litigiu ale familiei Iohannis este închiriată Raiffeisen.

Ambele bănci sunt deținute majoritar de firme austriece, iar în cazul Raiffesen s-a speculat în presa internațională că în spate ar fi investitori ruși.

Curtea de Conturi a sesizat la DNA cei doi actori ai pieței- BCR Banca pentru Locuințe și Raiffeisen Banca pentru Locuințe că au „gestionat un mecanism” prin care au acordat primele oferite de stat în mod ilegal și că și-ar fi vândut produsele către minori și vârstnici, lucru interpretat ca fiind interzis de lege. Modelul de afaceri al bancilor pentru locuințe presupune ca cei care economisesc 1.000 de euro pe an primesc de la stat  250 de euro, iar la aceasta sumă se adaugă și bonificația primită de la bancă.