ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Hackerii români au devenit celebri în toată lumea pentru ușurința cu care au spart conturile unor instituții de prestigiu sau ale unor politicieni cunoscuți. De la George Bush, Collin Powell, până la NASA și Pentagon, nimeni nu a scăpat de inteligența hackerilor români.
 
De cele mai multe ori, după ce sunt prinși, li se oferă locuri de muncă poate chiar la instituțiile ale căror sisteme le-au interceptat.

Un caz care a făcut senzație acum câțiva ani este cel al lui TinKode (sau Tinkode), poreclă sub care este cunoscut în lumea internetului românul Răzvan Manole Cernăianu.
 
Cernăianu a obținut accesul neautorizat la sistemele informatice ale multor organizații, postând dovezile spargerilor sale on-line, pe rețelele de socializare, scrie cunoaștelumea.ro. NASA și Marina Regală a Marii Britanii sunt două dintre instituțiile atacate de tânarul român.

În  ianuarie 2012 TinKode a fost arestat de către autoritatea DIICOT România, sub acuzația de blocare temporară a sistemelor informatice ale Armatei SUA, ale Pentagonului și blocarea serverelor de la NASA. TinKode a fost eliberat la 27 aprilie 2012.
 
A petrecut 90 de zile în închisoare, dar când a ieșit  a decis să se apuce de hacking în mod legal, înființând compania Cyber Smart Defence, alături de Mădălin Dumitru.

Mai mult AICI.