ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un depozit din Cobasna, cel mai mare al armatei ruse din toată Europa de Est, este o miză în actualul conflict din Ucraina dat fiind consumul de muniție al celor două armate beligerante, scrie Știripesurse.

Rusia are o mare miză militară în Transnistria: depozitul uriaș de muniție și armament de la Cobasna, localitate din Transnistria aflată la granița cu Ucraina.

Federația Rusă a indicat că orice atac asupra regiunii separatiste nerecunoscute Transnistria este echivalent cu un atac asupra sa. Cobasna se află în apropiere de granița cu Ucraina și la circa 120 de kilometri de Chișinău.

În depozitul de la Cobasna sunt depozitate circa 20.000 de tone de muniții. E vorba, în principal, de obuze de artilerie și gloanțe, dar și de arme semiautomate.

În afara armatei ruse, nimeni nu cunoaște exact conținutul depozitului, pentru că oficialii moldoveni și cei ai Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE) nu au mai fost primiți în inspecții de peste un deceniu.

Potrivit datelor Ministerului Apărării al Federației Ruse, depozitul nu adăpostește muniții de distrugere în masă, precum arme chimice.

Depozitul de la Cobasna este păzit de Grupul Operativ al Trupelor Ruse. GOTR este comandat de ofițeri ruși, dar militarii sunt recruți transnistreni, mai scrie sursa citată.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews