ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Michelle Suarez a devenit primul senator transsexual al Uruguayului. Avocatul(avocata) promite ca din această postură să facă tot ce îi stă în putere pentru a extinde și a proteja drepturile persoanelor transgender din această țară sud-americană predominant catolică.

Parlamentarul, în vârstă a de 34 de ani, care reprezintă Partidul Comunist, a ajuns în camera superioară a congresului, înlocuind un alt politician comunist și de unde intenționează să impună o lege care să permită persoanelor transgender să-și poată schimba identitatea legală fără a fi nevoiți să obțină aprobarea unui judecător. Mai mult, Michelle vrea o lege care să impună ca 1% din locurile de muncă din aparatul guvernamental să fie rezervate transsexualilor. În plus, ea ar vrea ca statul să acorde o pensie specială, drept reparație morală, pentru transsexualii persecutați în timpul dictaturii militare din Uruguay, din perioada 1973-1985, potrivit abcnews.com.


Într-un interviu pentru AP; Suarez a povestit că avea doar 15 ani când a realizat că, de fapt, este o fată care trăiește într-un corp de băiat.


În 2013,  în Urugay a fost adoptată legea privind legalizarea căsătoriei între persoane de același sex, statul romano-catolic devenind astfel a doua țară din America de Sud care a legalizat mariajele gay, după  Argentina și Brazilia.

În Europa, cel mai cunoscut caz al unui transsexual ajuns parlamentar este cel din Polonia. Anna Grodzka a devenit, în urmă cu șase ani, prima persoană transgender prezentă în legislativul de la Varșovia.