Michelle Suarez a devenit primul senator transsexual al Uruguayului. Avocatul(avocata) promite ca din această postură să facă tot ce îi stă în putere pentru a extinde și a proteja drepturile persoanelor transgender din această țară sud-americană predominant catolică.

Parlamentarul, în vârstă a de 34 de ani, care reprezintă Partidul Comunist, a ajuns în camera superioară a congresului, înlocuind un alt politician comunist și de unde intenționează să impună o lege care să permită persoanelor transgender să-și poată schimba identitatea legală fără a fi nevoiți să obțină aprobarea unui judecător. Mai mult, Michelle vrea o lege care să impună ca 1% din locurile de muncă din aparatul guvernamental să fie rezervate transsexualilor. În plus, ea ar vrea ca statul să acorde o pensie specială, drept reparație morală, pentru transsexualii persecutați în timpul dictaturii militare din Uruguay, din perioada 1973-1985, potrivit abcnews.com.


Într-un interviu pentru AP; Suarez a povestit că avea doar 15 ani când a realizat că, de fapt, este o fată care trăiește într-un corp de băiat.


În 2013,  în Urugay a fost adoptată legea privind legalizarea căsătoriei între persoane de același sex, statul romano-catolic devenind astfel a doua țară din America de Sud care a legalizat mariajele gay, după  Argentina și Brazilia.

În Europa, cel mai cunoscut caz al unui transsexual ajuns parlamentar este cel din Polonia. Anna Grodzka a devenit, în urmă cu șase ani, prima persoană transgender prezentă în legislativul de la Varșovia.

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews