ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un proiect de amendare a Legii diminuării risipei alimentare prevede ca asociațiile și fundațiile să nu mai poată cumpăra de la comercianți la prețuri foarte mici alimente aflate în curs de expirare, astfel ca ulterior să le revândă, scrie profit.ro.

Rolul acestor amendamente este de a face legea aplicabilă. Acest lucru vine în contextul în care guvernul a amânat intrarea în vigoare a legii tocmai din cauza problemelor de aplicabilitate, iar Parlamentul pregătește o nouă amânare.
Legea diminuării risipei alimentare impune comercianților și producătorilor care nu reușesc să vândă alimentele aflate la 3 zile înainte de expirare vor fi obligați de la finalul acestei săptămâni să le doneze asociațiilor umanitare sau primăriilor, pentru sprijinirea familiilor sărace, sau să le vândă întreprinderilor sociale la puțin peste 3% din prețul lor. 

Intrarea în vigoarea a legii a fost amânată de Guvernul Tudose la finalul lunii iunie, printr-o ordonanță de urgență în care se argumenta că normele de aplicare a legii nu sunt elaborate astfel încăt legea să fie aplicată.