ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Românii nu sunt de prin partea locului iar dacii și romanii sunt doar o invenție a lui Ceaușescu. Cu aceste idei halucinante a fost crescut extremistul maghiar Beke Istvan, arestat la 1 Decembrie pentru tentativă de atentat terorist la Târgu Secuiesc. 

„Românii au venit în aceste locuri de prin părțile Albaniei, de-acolo. Să nu mai credeți că românii sunt aici de la daci și romani!". Declarația îi aparține lui Beke Erno, tatăl extremistului maghiar Beke Istvan, arestat pentru tentativa de atentat terorist la Târgu Secuiesc, scrie Dan Tanasă pe blogul său.
 
Despre activitatea organizației HVIM, care luptă pentru refacerea Ungariei Mari și pentru alipirea Transilvaniei la Ungaria, organizație din care face parte și fiul său, secuiul Beke Erno afirmă într-un interviu pentru cei de la Adevărul: „Au ajutat la inundații, și pe români, și pe maghiari, au organizat pentru copii tot felul de evenimente de Crăciun, donează sânge o dată la trei luni etc., dar nu uită să amintească faptul că în timpul liber organizează marșuri, militează pentru autonomia Ținutului secuiesc, precum și pentru refacerea Ungariei mari. Sărbătoresc în stradă ziua națională a Ungariei. Și care e problema? Aici suntem 90 la sută maghiari și doar 10 la sută români. Conviețuim pașnic. De 1 Decembrie cine sărbătorește la Târgu Secuiesc? Românii aduși cu autocarele de prin Constanța și București. Și noi sărbătorim 15 martie, dar nu plecăm la Constanța sau în Capitală. Noi stăm acasă și sărbătorim. Acum, de 1 decembrie nu te vedeai de atâtea steaguri ale României. Să sărbătorească la ei acasă”, spune conchide Beke Erno.

Articolul integral poate fi citit AICI.