ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Conducerea partidului a avizat un set de puncte de vedere-tip legat de relația partidului cu Guvernul și Premierul de la care liberalii care ies în media nu trebuie să se abată.

Potrivit stiripesurse.ro, atitudinea partidului față de Guvern și Premier rămâne prudent-politicoasă, principalele săgeți fiind destinate PSD-ului, singurul vinovat de starea nației. Iată punctele de vedere recomandate de conducere vectorilor de imagine ai PNL-ului. 

Linii de mesaj:
-PNL susține Guvernul Cioloș atât timp cât acest Cabinet își respectă angajamentele și programul de guvernare asumat.
-PNL sprijină inițiativele Guvernului care corespund viziunii și programului politic al Partidului Național Liberal.
-PNL nu are o agenda ascunsă în relația cu Guvernul/ De altfel, singurele cerințe puse de PNL acestui Guvern la investire au fost: profesionalism în actul de guvernare și depolitizarea administrației.
-Excludem orice colaborare cu PSD după alegerile din toamnă. PNL nu va guverna niciodată împreună cu PSD, un partid corupt condus de lideri penali.
-Obiectivul PNL este de a câștigă alegerile parlamentare din toamna și de a forma Guvernul cu scopul de implementa proiectele și măsurile necesare pentru reclădirea României.

Iată și ce cred strategii PNL-ului că diferențiază partidul față de PSD în relația cu tehnocrații din Guvern:
-PNL nu are miniștri în Guvern, nici care să fi fost membri al partidului nostru, iar asta ne deosebește de Dragnea și de PSD, care în fiecare zi pretind ar fi în Opoziție, dar au reprezentanți în mai toate instituțiile. Clientela PSD este încă prezentă în toate nivelurile administrației, de la prefecturi și deconcentrate până la ministere și agenții.
-PSD are o atitudine ipocrită: pe de o parte se află la putere, în diferite forme, dar în același timp critică Executivul.
-PSD își dorește ca Guvernul Cioloș să eșueze în activitatea sa pentru a putea pretinde că guvernarea lor a fost mai bună, în timp ce PNL sprijină acest Executiv în efortul sau de a îndrepta ce a stricat guvernarea Ponta.
-Prin atacurile constante la adresa Guvernului Cioloș, Dragnea și PSD încearcă să spele numeroasele păcate ale guvernării Ponta și să facă uitate măsurile proaste luate în acea perioada (creșteri de taxe și impozite, blocarea investițiilor, eforturi de stopare a luptei anticorupție etc.). În perioada guvernării Ponta singurul domeniu care a mers bine a fost fabrica de minciuni.