ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice donație este binevenită. Doamne, ajută!


În timp ce vorbea la o conferință în 2018, Dr. Ralph Baric, colaborator al Institutului de Virusologie Wuhan , i-a sfătuit pe participanți cum să "facă bani" din următoarea pandemie, informează The National Pulse.

Baric, care a participat la conferințe la Institutul de Virologie din Wuhan și este descris de "femeia liliac" din Wuhan, Shi Zhengli, ca fiind unul dintre "colaboratorii săi de lungă durată" - a făcut aceste comentarii la un eveniment din aprilie 2018 găzduit la Universitatea Chapel Hill din Carolina de Nord. Baric a descris ridicarea interdicțiilor privind cercetarea de tip gain-of-function ca fiind "critică" și a furnizat, de asemenea, laboratorului din Wuhan șoareci pentru a efectua probabil această formă controversată de cercetare cu coronavirusuri asemănătoare SARS.

"Gain-of-function reprezintă una dintre acele abordări care reprezintă un instrument crucial pentru pregătirea și răspunsul în domeniul sănătății publice", a afirmat Baric în 2014, în timp ce făcea lobby împotriva unui moratoriu privind cercetarea gain-of-function.


 
În timpul discursului său din 2018 "Imaginând următoarea pandemie de gripă - și prevenind-o!", el prezintă un slide intitulat "Catastrofă globală: Oportunitățile există". Diapozitivul subliniază ce tip de acțiuni și industrii au crescut în timpul epidemiei de Ebola, pe care le folosește pentru a extrapola sfaturi financiare despre cum să "faci bani în următoarea pandemie".

"Am vrut să vă dau vești bune. Există câștigători acolo, nu-i așa? Așa că, dacă vreți să fiți vreodată pregătiți și să faceți bani în următoarea pandemie, dacă asta vreți să faceți, cumpărați acțiuni la producătorii de costume Hazmat și îmbrăcăminte de protecție sau la companiile care produc medicamente antivirale pentru acea pandemie anume", notează el.
 
 

Baric adaugă că sectoarele și acțiunile menționate mai sus "probabil că s-ar descurca destul de bine" înainte de a sublinia că "există de fapt fonduri mutuale pentru pregătirea unei pandemii". Vor apărea duzine de vaccinuri experimentale, mai spune el.

"Unele produse se descurcă bine. În 1918 s-au folosit măștile, la fel și astăzi", recomandă el. În timp ce vorbește peste următorul diapozitiv - "Pandemiile: Oportunitate" - Baric susține că "pandemiile sunt cu adevărat momente de oportunitate".
 

"Există o oportunitate pentru oameni de a avea câștiguri politice, financiare și personale în perioadele de tulburări sociale, iar acest lucru se va întâmpla probabil", adaugă el.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews