ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


„A fost o reușită mitingul de la Parlament împotriva vaccinării forțate. Câteva mii bune de oameni (cei mai mulți de când cu farsa pandemică, de calitate și extrem de însuflețiți și determinați), iar discursurile aproape toate excelente. Adică foarte la obiect și profesioniste, developând în plus interesele imense și profund corupte legate de această odioasă afacere. Principalul organizator, Alianța Părinților, se dovedește astfel o surpriză pentru toată lumea - mai cu seamă pentru Sistemul răului.”, scrie dl. Valerian Stan, editorialist ActiveNews între multe altele.

Organizatorii mitingului de la Parlament de ieri - atacat cu toate tunurile de mafia presei mituite de stat și agenții de doi bani ai serviciilor de te miri unde - ne-au transmis concis ce și-au propus cu această demonstrație la care au participat mii de oameni din întreaga țară. Le redăm cuvântul, liber și necenzurat:

„Protestul din 7 martie 2021, referitor la Legea privind vaccinarea persoanelor în România (PLx 399/2017), a fost organizat de Alianța Părinților în parteneriat cu Asociațiile ProConsumatori, Medici Pentru Consimțământ Informat, Neam Unit, și ProDecizii Informate.

Miile de manifestanți prezenți în Parcul Izvor din fața Camerei Deputaților au venit din toate județele țării pentru a-și exprima dezacordul față prevederile acestei legi abuzive care, votată în forma actuală, ar pune capăt libertății individuale și ar marca începutul dictaturii medicale prin implementarea unei degradante și umilitoare vaccinări cu forța.

Articolele:6, 13, 16, 68, 71 și nu numai din PLx 399/2017 prevăd explicit obligativitatea vaccinării pentru copii și pentru adulți (cu orice vaccinuri și oricâte vaccinuri ar decide statul), precum și amenzi disproporționate și repetate în caz de refuz.

Prin preconizatul caracter obligatoriu al acestui act medical cetățenii ar pierde dreptul de a decide asupra propriului corp, care ar deveni proprietatea statului, iar măsurile coercitive prevăzute în cazul refuzului vaccinului ar fi o poartă deschisă spre nenumărate alte abuzuri împotriva cetățenilor.

Participanții au cerut legiuitorilor să respecte dreptul la integritate fizică și la autodeterminare precum și dreptul la consimțământ informat al cetățenilor, aceste drepturi fiind garantate atât de Constituție cât și de alte legi în vigoare. Aceleași drepturi sunt consfințite și de convenții și tratate internaționale pe care România trebuie să le respecte.

Manifestanții au cerut amendarea proiectului de lege astfel încât:

1 - Legea să asigure pacientului dreptul să refuze vaccinarea

2 - Medicului să i se permită săinformeze corect pacientul și să decidă liber dacă recomandă vaccinarea, sau nu, în funcție de interesul și starea de sănătate a pacientului.

3 - Să fie eliminate orice fel de sancțiuni pentru pacienții sau medicii care refuză vaccinarea.

4 - Să fie eliminată noțiunea de obligativitate a vaccinării sub orice formă (explicită, sau implicită) prin măsuri punitive și coercitive.

5 - Să se elimine art.40 L. "Sesizează Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului cu privire la existența unei suspiciuni de încălcare a dreptului copilului la sănătate de către părinți…”

6 - Noțiunea de obligativitate să fie înlocuită în textul legii cu aceea de recomandare.

Vaccinarea, ca orice act medical, trebuie să fie disponibilă, dar nu obligatorie, un serviciu medical pe care orice cetățean să fie liber să-l acceseze, sau nu, dacă nu dorește.

Concomitent cu protestul din București s-au desfășurat proteste în Timișoara, Iași, Botoșani, Bistrița, Bacău, Cluj-Napoca, Sibiu și Oradea sub sloganul „Obligativitatea distruge Libertatea”.

Acest moment este unul de răscruce pentru țara noastră prin efectele distructive pe care le-ar avea această legeasupra sănătății unui popor întreg, dacă va fi implementată în forma prevăzută în proiect.

Cerem parlamentarilor să servească poporul român în deplin respect pentru drepturile și libertățile individuale și în acord cureglementările de drept intern și internațional care garantează aceste drepturi.

Comitetul Director al Alianței Părinților

Atașăm PLx399/2017 proiect Lege public pe:

http://www.cdep.ro/comisii/sanatate/pdf/2020/rp399_17.pdf