ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Purtarea măștii de protecție la Consiliul European a fost opțională, nu obligatorie, acesta fiind motivul pentru care președintele Klaus Iohannis apare în unele imagini fără mască de protecție și în alte poze cu mască de protecție, la fel ca alți lideri europeni, a transmis marți Administrația Prezidențială.

„În contextul pandemiei de COVID-19, reuniunea Consiliului European s-a desfășurat în condiții maxime de siguranță sanitară, însă purtarea măștii în cadrul ședințelor plenare, precum și în alte formate restrânse, a fost opțională, și nu obligatorie, așa cum s-a putut observa de altfel din înregistrările video și din fotografiile realizate pe durata Consiliului. Cu toate acestea, pe parcursul celor patru zile și patru nopți de negocieri intense, Președintele României, la fel ca și alți lideri europeni, a folosit masca de protecție, existând doar unele excepții punctuale, cu durată limitată”, este răspunsul oficial al Administrației Prezidențiale pentru Știri pe surse.

Klaus Iohannis a fost surprins fără mască de protecție la Bruxelles, în cadrul întâlnirilor cu liderii europeni, în timp ce în ieșirile oficiale de la Palatul Cotroceni șeful statului le cere românilor insistent să poarte mască și să păstreze distanțarea socială pentru a evita îmbolnăvirea cu COVID-19.
 
O fotografie similară, de la finele lunii mai, în care apărea premierul Ludvic Orban, fără mască de protecție, cu țigara aprinsă în mână, alături de mulți miniștri, cu pahare și țigări în mâini, a devenit virală pe Facebook. Fotografia a fost făcută într-unul dintre birourile de la Guvern, iar cele mai multe comentarii ale utilizatorilor au fost negative, românii fiind bombardați zilnic cu mesaje în care li se cerea să poarte mască.

Pentru că suntem cenzurați pe Facebook ne puteți găsi și pe Telegram și GoogleNews