ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


China are o populație de 1,45 miliarde de locuitori. Începând cu luna august a anului trecut, China a administrat 2 miliarde de doze de vaccin COVID în țară. Dar nici măcar o singură persoană din China nu a primit un vaccin COVID cu ARNm. În iulie 2021, China a anunțat că ar putea fi momentul să dezvolte un vaccin cu ARNm. Dar nici până în decembrie 2021 nu se știa când va începe China să administreze propriile vaccinuri cu ARNm, observă publicația The Gateway Pundit, făcând trimitere la un text de-al jurnalistului Alex Berenson, fost reporter New York Times, publicat pe pagina sa de Substack sub titlul „Niciun vaccin cu ARNm în China, ziua 426”.
 
Iată textul cu pricina:
 
„Prima persoană din lume care a primit un vaccin Covid cu ARNm în afara unui studiu clinic a fost Margaret Keenan, o englezoaică în vârstă de 90 de ani, pe 8 decembrie 2020.

În cele 14 luni care au trecut de atunci, peste 1 miliard de persoane din întreaga lume au primit peste 2 miliarde de injecții de ARNm.

Niciuna nu este din China.

O companie farmaceutică chineză a semnat un contract de achiziționare a 100 de milioane de doze de vaccin Pfizer/BioNTech la o săptămână după această primă injecție.

Niciuna nu a fost administrată vreunui cetățean chinez.

Dar stați așa!

Această amânare are o explicație total nevinovată. Mândria națională, vedeți dumneavoastră. Chinezii nu vor să admită că trebuie să cumpere un vaccin american/german.

Da, așa este.

Iată dovada. Companiile farmaceutice chinezești „dezvoltă”, la rândul lor, propriul vaccin cu ARNm, numit ARCoV.

Și se mișcă repede!

Și cât de repede încă!
 
Companiile chineze au finalizat studiul clinic preliminar pentru ARCoV pe oameni în data de 2 decembrie 2020. Acesta i-a implicat pe toți cei 230 de participanți.

Nu în 2021. 2020. ÎNAINTE ca Margaret Keenan să-și primească prima doză.

Au trecut 14 luni de la încheierea acelui studiu.
 
Nici măcar nu este clar dacă acele companii chineze au început să administreze doze adaptate pentru oameni în cadrul studiului clinic mai amplu de „fază 3”, care ar fi necesar înainte ca China să poată aproba ARCoV. Și nimeni nu pare să știe când ar putea fi realizat acest studiu.
 
 
„Majoritatea voluntarilor au fost recrutați?” Ce înseamnă asta?

Iată ce este limpede. Studiul clinic pivotal de fază 3 - în măsura în care el există - se desfășoară în întregime ÎN AFARA Chinei, în Indonezia și Mexic.
 
Ceea ce este absolut logic. Republica Populară se va grăbi foarte tare să le administreze propriilor cetățeni un vaccin care a fost testat pe un număr „uriaș” de 230 de persoane în China. În 2020.

Sunt sigur că există o explicație bună pentru toate acestea.

Doar că nu sunt sigur că există cineva din afara Zhongnanhai-ului care să vrea să o audă.”