Deși au fost denigrați de politicienii și afiliații Puterii, tinerii care manifestează împotriva restricțiilor știu foarte bine ce-și doresc: ei protestează pentru Libertate, nu împotriva cuiva.

„Am ieșit în această seară pentru a-mi exprima nemulțumirea față de modul în care este gestionată pandemia și încă este gestionată. Mai ales cu privire la ultimele măsuri care au fost adoptate, care sunt aberante, n-au nici o logică, sunt lipsite de rațiune și ne încalcă drepturile și libertățile fundamentale într-un mod grosier. În urma acestor proteste, mă aștept la demisia lui Arafat, la abrogarea legii nr. 55/2020, care este neconstituțională. Mă aștept ca tot mai mulți oameni să vină aici să ceară acest lucru și sper să revenim la o stare de normalitate, dar nu la normalitatea lui Iohannis - aia nu-i normalitate”, spune un protestatar din Capitală.

Ascultați vocea tinerilor de la București aici:

„Libertate, te iubim: ori învingem, ori murim!” este mesajul liceenilor constănțeni. „Jos, guvernul!”, „Li-ber-ta-te!”, „Masca jos!”, „Arafat, nu uita: asta nu e țara ta!”, „Ieșiți din casă dacă vă pasă!” sunt doar câteva dintre strigăturile lor. 

Ascultați vocea tinerilor de la Constanța aici: