ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Deși au fost denigrați de politicienii și afiliații Puterii, tinerii care manifestează împotriva restricțiilor știu foarte bine ce-și doresc: ei protestează pentru Libertate, nu împotriva cuiva.

„Am ieșit în această seară pentru a-mi exprima nemulțumirea față de modul în care este gestionată pandemia și încă este gestionată. Mai ales cu privire la ultimele măsuri care au fost adoptate, care sunt aberante, n-au nici o logică, sunt lipsite de rațiune și ne încalcă drepturile și libertățile fundamentale într-un mod grosier. În urma acestor proteste, mă aștept la demisia lui Arafat, la abrogarea legii nr. 55/2020, care este neconstituțională. Mă aștept ca tot mai mulți oameni să vină aici să ceară acest lucru și sper să revenim la o stare de normalitate, dar nu la normalitatea lui Iohannis - aia nu-i normalitate”, spune un protestatar din Capitală.

Ascultați vocea tinerilor de la București aici:

„Libertate, te iubim: ori învingem, ori murim!” este mesajul liceenilor constănțeni. „Jos, guvernul!”, „Li-ber-ta-te!”, „Masca jos!”, „Arafat, nu uita: asta nu e țara ta!”, „Ieșiți din casă dacă vă pasă!” sunt doar câteva dintre strigăturile lor. 

Ascultați vocea tinerilor de la Constanța aici: