ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


A trecut o lună și ceva din anul o sută. Greu a fost până la Marea Unire, greu a fost și după. Am crescut, am căzut, ne-am ridicat, ne-am bucurat, am suferit. State din jurul nostru, clădite tot atunci, s-au prăbușit. Noi am rezistat!

Tot anul ăsta intrăm în cel de-al 160-lea an de la Mica Unire, realizată înaintea nemților și a italienilor. Și implinim 170 de ani de la revoluția pașoptistă, când dorința de a făuri un stat pentru toți românii în falia geo-strategică de ne-a fost dată drept meleag de baștină, era scoasă din vis și ridicată spre facere.

Toate acestea sunt motive de încredere și sărbătoare. Dar ne și obligă. Ne obligă la a nu ceda în fața unor vremuri din nou cumplit de grele. Ne obligă la a îndrepta lucruri, la a  privi înainte, la a desăvârși România ca țară a noastră, demnă, cu fruntea sus și pe picioarele ei.

Vreau și eu câteva lucruri în anul Centenarului.

Vreau să ne redobândim suveranitatea! Sub toate aspectele pe care le implică acest lucru. Căci poporul trebuie să fie suveran în Țară iar Țara trebuie să fie suverană în fața altor state. Nicio hotarâre importantă pentru noi nu mai trebuie luată fără consultarea noastră!

Implicit, vreau să ne redobândim independența! Vreau asta și sub aspect practic- România poate hrăni zeci de milioane de oameni, trebuie să o ajutăm, să o lăsăm să ne hrănească. România are și suficiente resurse și infrastructură specifică. Practic, putem fi independenți agro-alimentar și energetic.

Vreau ca pământurile noastre să fie ale noastre, nu ale altora. Vreau ca pădurile noastre să nu mai fie tăiate fără milă si trimise altora, vreau ca de resursele noastre să ne bucurăm în primul rând noi, prin înțeleaptă folosire. Vreau ca milioanele de frați ai noștri, pribegiți de nevoi și de istorie, să se poată întoarce Acasă. Vreau ca cei care ne fură, indiferent că sunt nemernici născuți printre noi sau veniți de altundeva, să suporte aspră pedeapsă.Vreau să se învețe carte, vreau să nu mai moară prin spitale cei cu zile. Vreau să ne ajutăm Țara să ne ajute. Vreau să transformăm bletemul de a ne fi născut ca neam în această falie geo-strategică, la răscrucea de interese ale altora, în șansă!

Gândiți, adăugați ce credeți de cuviință, dezbateți, cereți cu glas puternic! Eu vreau un proiect de țară de Centenar, croit pe nevoile și sufletul nostru. Poate și voi la fel. La mulți ani!