ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un cunoscut actor mexican, pro viață, devenit faimos pentru rolurile din telenovele, intenționează să construiască cea mai înaltă statuie a lui Iisus din lume, anunță Fox News.

Statuia care se va numi „Hristos al păcii" de 252, se va ridica în Mexic și va avea o înălțime de 77 de metri, eclipsând astfel celebra statuie a lui Hristos Mântuitorul din Rio de Janeiro (38 de metri) și statuia Regelui Hristos din Polonia, care deține recordul mondial (52,5 metri).
 
Proiectantul statuii, arhitectul mexican Fernando Romero, îl va reprezenta pe Iisus Hristos îmbrățișând poporul. Există voci care spun că statuia pe care actorul mexican Eduardo Verastegui vrea să o ridice ar putea deveni una dintre minunile lumii moderne.

Inițiatorii acestui demers consideră că statuia lui „Hristos al păcii” ar reprezenta „un mesaj al credinței, al iubirii, al speranței și al păcii".

Statuia va fi amplasată în Tamaulipas, unul dintre cele mai periculoase state din Mexic, care s-a confruntat în ultimii ani cu ciocniri violente între forțele de securitate și traficanții de droguri. 

Verastegui, cunoscut pentru opiniile sale pro viață, intenționează să-și prezinte proiectul și în fața Papei Francisc. 

Deocamdată nu au fost dezvăluite detalii despre finanțarea sau costurile proiectului.

Pe lângă amplsarea statuii, arhitectul și dezvoltatorii intenționează să transforme zona într-un loc special pentru pelerini și turiști, tot aici urmând să fie ridicată o biserică, o piață cu obiecte de artiazant, un restaurant, un centru de conferințe, un hotel, un amfiteatru.