ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cea mai mare divizie a Armatei Române a trecut de luni în subordinea NATO. Mii de militari vor fi selectați pentru a putea acționa rapid în cazul unui conflict în regiune.
 
 Ceremonia de înființare a avut loc luni, dar comandamentul va fi operațional din 2018 și va avea în componență aproximativ 15 mii de militari, inclusiv bulgari, care vor fi coordonați de la București. Printr-un gest simbolic, înmânarea steagului de luptă, Divizia de Infanterie Dacică s-a transformat în Divizia Multinațională de Sud Est.
 
Astfel, cea mai mare divizie din România, care apăra 30% din teritoriul țării, a încetat să existe. Unitățile ei de luptă au fost preluate de celelalte două divizii: a doua Getica și a patra Gemina. Comandamentul Diviziei care tocmai a fost desființată este de acum în totalitate în subordinea NATO.