ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Luca al Crimeei, precum și Icoana Maicii Domnului „Panagia Soumela” pictată de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca, vor fi aduse spre închinare cu ocazia hramului de primăvară al Mănăstirii Pantocrator din județul Teleorman, sărbătorit în Duminica sfintelor femei Mironosițe. Astfel, un program liturgic special se va desfășura în perioada 6-10 mai, anunță agenția de știri Basilica

Sfintele Moaște ale Sfântului doctor și ierarh Luca al Crimeei, împreună cu Icoana Maicii Domnului „Panagia Soumela” care, potrivit tradiției, este una dintre icoanele pictate de Sfântul Evanghelist Luca, vor fi aduse vineri din Grecia la așezământul monahal de o delegație a Mitropoliei de Veria, condusă de IPS Pantelimon.

Credincioșii se vor putea închina și la racla cu moaștele Sfintei Maria Magdalena, aflată în patrimoniul Mănăstirii Pantocrator.

Programul liturgic special a fost publicat pe Facebook de Mănăstirea Pantocrator din Teleorman și poate fi consultat mai jos: 

Programul Slujbelor prilejuite de hramul Mănăstirii Pantocrator 06-10 mai:

   Vineri 06 mai:
        ora 17:00 întâmpinarea Icoanei Maicii Domnului pictată de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca si a moaștelor Sfântului Ierarh Luca al Crimeei ce vor fi aduse din Grecia de o delegație a Sfintei Mitropolii de Veria condusă de ÎPS Pantelimon-Mitropolit de Veria ,
       Ora 17: 30 Slujba Vecerniei,
       Ora 21: 00 Taina Sfântului Maslu, Paraclisul Sfântului Luca al Crimeei
       Ora 00: 00 Sfânta Liturghie Arhierească 
       
  Sâmbăta 07 mai:
       ora 8 30 Acatistul Sfântului Luca al Crimeei și Sfânta Liturghie
       Ora 17:00 Vecernia cu Litie
       Ora 21:00 Paraclisul Sfintei Maria Magdalena
       
Duminică 08 mai
          ora  8:15 Acatistul  Sfintelor Femei Mironosițe
          Ora 8:45 Întâmpinarea Ierarhilor
          Ora 9:00 Sfânta Liturghie Arhierească
          Ora 17:00 Vecernia
          Ora 21:00 Paraclisul Maicii Domnului
          
Luni 09 mai:
           ora 8 30 Acatistul Sf. Maria Magdalena și Sfânta Liturghie
           Ora 17:00 Vecernia
           Ora 21:00 Paraclisul Maicii Domnului