Regele Mihai este cea mai puternică personalitate pentru România. Este opinia românilor care au participat la un studiu recent privind puterea miturilor istorice, informează Antena3.

Astfel, Regele Mihai a fost votat cu o majoritate covârșitoare, 41,7%,  ca fiind personalitatea cu un impact pozitiv asupra vieții românilor. Este urmat de Nicolae Ceaușescu, în privința căruia 21 la sută dintre cei chestionați consideră că a fost o personalitate puternică.

Topul continuă cu țărănistul Corneliu Coposu, iar la finalul clasamentului se găsește Ion Iliescu.

În ceea ce privește evenimentele marcante ale țării noastre, românii clasează pe primul loc Marea Unire de la 1918 - ui, 41,9% dintre cei chestionați.
Evenimentele din 1989 se regăsesc în fruntea topului, dar și Aderaraea la Uniunea Europeană este văzută de români ca având un impact extrem de important asupra României.

Mai sunt însă și nostalgici după perioada comunismului, 3,8 la sută dintre repondenți considerând că a fost o perioadă benefică. 


2% din impozitul pe salariu
Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a siteului ActiveNews România, nu către stat. Companiile de publicitate și multinaționalele nu ne iubesc. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Familia, Credința și Țara.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.