Regele Mihai este cea mai puternică personalitate pentru România. Este opinia românilor care au participat la un studiu recent privind puterea miturilor istorice, informează Antena3.

Astfel, Regele Mihai a fost votat cu o majoritate covârșitoare, 41,7%,  ca fiind personalitatea cu un impact pozitiv asupra vieții românilor. Este urmat de Nicolae Ceaușescu, în privința căruia 21 la sută dintre cei chestionați consideră că a fost o personalitate puternică.

Topul continuă cu țărănistul Corneliu Coposu, iar la finalul clasamentului se găsește Ion Iliescu.

În ceea ce privește evenimentele marcante ale țării noastre, românii clasează pe primul loc Marea Unire de la 1918 - ui, 41,9% dintre cei chestionați.
Evenimentele din 1989 se regăsesc în fruntea topului, dar și Aderaraea la Uniunea Europeană este văzută de români ca având un impact extrem de important asupra României.

Mai sunt însă și nostalgici după perioada comunismului, 3,8 la sută dintre repondenți considerând că a fost o perioadă benefică. 

Dragă cititorule,
dacă ți-a plăcut acest articol, te rugăm ceva.

De peste 5 ani, ActiveNews este vocea pe care sute de mii de români o primesc în fiecare zi, dar care în același timp fisurează stabilimentul politic și economic care dorește să supună și România.

ActiveNews este un site independent din punct de vedere editorial, ceea ce înseamnă că ne stabilim singuri prioritățile și strategia. Jurnalismul nostru este liber de influențe comerciale și nu este influențat de către moguli, milionari sau acționari.

Nimeni nu-l editează pe editorul nostru. Nimeni nu ne direcționează opiniile.

Aceste aspecte sunt de o importanță critică într-o țară în care mass-media corporatistă face legea. Într-o Românie în care interesele economice ale marilor jucători dictează reacția presei, și nu interesul pe termen lung al acestui popor.

ActiveNews este singurul loc din .ro unde ați putut citi despre fapte și oameni care altfel nu ar fi apărut niciodată pe piața media din România. Știi bine asta.

Am câștigat împreună multe bătălii, văzute și nevăzute, dar Țara are nevoie de mai mult decât simpla noastră supraviețuire. Țara Noastră are nevoie de jurnalism curat, scris cu gândul la valorile pe care le-am primit de la înaintașii noștri. Țara noastră are nevoie de curaj pentru a expune impostura și trădarea, iar pentru asta e nevoie de informație. Informație, nu diversiune sau divertisment.

Implică-te Susține ActiveNews