ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministrul german al sănătății a anunțat în duminica Paștelui catolic faptul că cetățenii care au primit cele două doze ale vaccinurilor autorizate COVID-19 vor fi eligibili pentru scutiri de la unele restricții de carantină, în timp ce, aceia care nu s-au vaccinat nu vor beneficia de acestea, conform lifesitenews.

Ministrul german al sănătății, Jens Spahn, a vorbit duminică la ziarul național "Bild" , declarând că anumite activități normale, cum ar fi vizitarea diferitelor tipuri de magazine și administrarea unor afaceri , vor deveni mai puțin limitate  pentru cei care au primit vaccinul. „Oricine este vaccinat poate merge la magazin sau la coafor fără alte teste”.

Decizia de a restitui persoanelor vaccinate anumite libertăți, așteptată să înceapă în următoarele săptămâni. Spahn a explicat că, potrivit cercetării, riscul transmiterii virusului de către persoanele care au fost complet vaccinate din a 15-a zi după cea de-a doua doză de vaccinare este mai mic decât o persoană asimptomatică care a fost testată negativ cu un test antigen rapid.

Germanilor vaccinați li se va oferi libertatea de a călători pe plan internațional, fără a li se cere să stea în carantină la întoarcerea lor. În ciuda promisiunii de cvasi-normalitate în urma vaccinării, toți nemții vor trebui să respecte în continuare ordinele de distanțare fizică și mandatele de mascare, a confirmat guvernul german.

Alături de știrile despre pașapoartele iminente de vaccin, cancelarul german Angela Merkel ar fi pregătit să lanseze o serie de noi măsuri de carantinare a națiunii, presupuse să reducă răspândirea coronavirusului. Printre măsurile propuse se numără închiderea școlilor la nivel național, o cerință pentru angajatori de a utiliza teste PCR nesigure pe angajații lor și emiterea de comenzi temporare de ședere la domiciliu.

De asemenea, Prim-ministrul ,Boris Johnson, care a promis să redeschidă complet economia britanică începând cu 21 iunie, a declarat marți pentru BBC că „nu aveți nevoie de niciun ... tip de certificat” pentru a vizita pub-urile și restaurante pe 17 mai, când se vor relua activitățile în interior. Cu toate acestea, el a afirmat în mod explicit că viitorul călătoriilor în străinătate va necesita în mod inevitabil un element de certificare a vaccinului. Johnson a menționat că „alte câteva țări” iau în calcul și implementarea unui sistem de pașapoarte pentru vaccin.