ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În săptămâna Patimilor, două minuni ne arată că cele sfinte sunt tot ce mai rămâne după ce n-a mai rămas nimic din strânsura oamenilor. Sfânta Evanghelie, cuvântul lui Dumnezeu-Cuvântul, a scăpat neatinsă dintr-un incendiu care a devastat în Vinerea Mare o biserică din Vrancea. O zi mai târziu, icoana Maicii Domnului a rămas intactă pe peretele unei case mistuite de flăcări la Poiana Ilvei (BN).

„Credința adevărată crede incredibilul, vede invizibilul și poate imposibilul.

Pompierii care au participat la intervenția de stingere  a incendiului izbucnit ieri la biserica din satul Topești, comuna Bârsești au avut parte de o minune! Deși flăcările au distrus în totalitate biserica și bunurile aflate în interior, în mod miraculos, salvatorii au recuperat din scrum Evanghelia intactă”, au mărturisit pompierii de la ISU Vrancea.
  
 
Lucrurile sfinte supraviețuiesc dezastrelor nu numai în biserici. Icoana Maicii Domnului e tot ce a mai rămas într-o casă cuprinsă de flăcări joi la Poiana Ilvei.

„O minune dumnezeiască în Săptămâna Patimilor! Asta au spus oamenii, dintr-o comună bistrițeană, care au văzut cum o icoană a Maicii Domnului a scăpat neatinsă de incendiul care a distrus joi o casă din Poiana Ilvei, județul Bistrița-Năsăud. După lichidarea incendiului, pompierii au descoperit că singurul obiect rămas intact era o icoană a Maicii Domnului. Neatinsă de flăcările devastatoare, icoana a rămas agățată pe un perete, nici măcar înnegrită de fum”, relatează Antena3, citând postarea unui localnic, devenită virală pe Facebook. Faptul este cu atât mai inexplicabil cu cât icoana era o simplă litografie pe lemn sau placaj, susceptibilă să ia foc foarte ușor de la flăcările care au atins izolația peretelui din jur. 

Astfel de minuni sunt o confirmare a faptului că Dumnezeu există și că forțele răului se tem de simbolurile Lui chiar și în această lume. Pierderea casei sau chiar a lăcașului de cult rămân, însă, drame care să ne facă să reflectăm asupra instabilității acestei vieți trecătoare și, de ce nu, să ne facă să fim mai uniți și mai dăruitori în prag de sfinte sărbători!